İzmir'de insan hakları şenliği

İzmir Barosu, 'İnsan Hakları Şenliği' düzenledi. Etkinliğe öğrenciler de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu tarafından insan hakları haftası etkinlikleri kapsamında "İnsan Hakları Şenliği" düzenlendi. İzmir'in çeşitli okullarından öğrencilerle ve mülteci çocuklarla gerçekleştirilen etkinlikte uçurtmalar uçurulup balonlar dağıtılırken "Çocuk Hakları Sözleşmesi" okundu. Etkinliğe İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel ile avukatlar, okul aile birliği üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

'KONUŞTUKLARI DİLİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK'

Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu hafta bizim için insan haklarının önemini vurgulayacak bir haftaydı. Biz bunu bir hafta olmaktan çıkarıp 365 gün insan hakları mücadelesi ve insan hakları kavramını yerleştirmeye uğraşıyoruz. Bu kentte çocuklarla birlikte olmamızın sebebi, onların hak bilinciyle mücadele ederek kendi haklarını öğrenmelerini sağlamak. Mülteci veya Türkiyeli, hepsi çocuk... Onlara baktığınızda bunun aslında neden ayrılmaması gerektiğini çok net bir biçimde görüyorsunuz. Konuştukları dilin hiçbir önemi yok. Hepsinin çizdiği resimlerde el ele tutuşmuş insanlar, evler var” dedi.

İçinde bulundukları durumun çocukların kabahati olmadığını ifade eden Yücel şunları söyledi: “Büyüklerin sorumluluklarını küçüklerin omuzlarına yıkmak kabul edilebilir bir şey değil. Bu ülkedeki tüm mülteci çocukların da en az kendi çocuklarımız kadar haklara sahip olmasını istiyoruz ve bunun için uğraşıyoruz"

'BUGÜN BURADA SADECE OYUN OYNAYAN, MUTLU ÇOCUKLAR VAR'

İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Deman Güler ise, etkinliğin amacının mülteci çocuklar ve Türkiyeli çocuklar arasında kaynaşma sağlamak olduğunu belirterek, "Biz ‘İzmir: İnsan Haklarının Başkenti’ diye bir kampanya başlattık ve bu ancak çocuklarla olur! Bugün aramızda İzmirli çocuklar, mülteci çocuklar, engelli çocuklar, yoksul veya zengin çocuklar yok; sadece oyun oynayan, mutlu çocuklar var” dedi. Etkinliğin ardından İzmir Barosu tarafından çocukların ağzından hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi dağıtıldı. (DUVAR)