Kazdağları’nda şirket yer iznini bekliyor

Çanakkale Çan ilçesine bağlı Kızılelma Köyü'nde altın madeni projesi yürüten Doğu Biga Madencilik şirketinin faaliyetlerini izinler alınana kadar durdurma kararı aldığı öğrenildi. Şirket yetkilileri, "İzinleri aldıktan sonra işlere devam edeceğimiz için bir bekleme sürecine girdik, faaliyetleri durdurduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanadalı Alamos Gold şirketine bağlı Doğu Biga Madencilik, Kazdağları’nın eteklerinde uzun süredir altın madeni projesi yürütüyordu. ‘Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Tesisi Projesi' için şirket ilgili kurumlardan gayri sıhhi müessese ruhsatı almıştı fakat madeni çıkartıp işlemek için kuracağı fabrika için MİGEM izin vermedi. Bunun üzerine şirket küçülmeye giderek faaliyetlerini durdurdu. Ayrıca şirketten taşeronlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi işten çıkartıldı.

'YER İZNİ BEKLİYORUZ, FAALİYETLERİ DURDURDUK'

Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre, şirket yetkilileri iddiaları doğrulayarak şunları söyledi: “Madencilik süreçleri tüm dünyada olduğu gibi bizde de aynı gidiyor. Çok hızlı ilerlemiyor. GSM’mizi aldık şimdi yer izni bekliyoruz. İzinleri aldıktan sonra işlere devam edeceğimiz için bir bekleme sürecine girdik, faaliyetleri durdurduk."