Mülkiyeli öğrenciler 'kapı yasağını' protesto etti

Mülkiyeliler, 'kapı yasağı'nı protesto etti. Dekanlık, kapıların tadilattan sonra açılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mülkiye öğrencileri, fakültenin ana giriş kapısının öğrencilere kapatılmasına karşı forum düzenledi. SBF Orta Kantin’de gerçekleşen foruma çok sayıda öğrenci katılarak kararın geri alınmasını talep etti.

Orta Kantinde yapılan foruma Ankara Üniversitesi Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu, Mülkiye Bisiklet Topluluğu, Mülkiye Edebiyat ve Sanat Topluluğu, Mülkiye Emek Topluluğu, Sosyal Bilimler Topluluğu, Sosyalist Düşünce Topluluğu, Yenilikçi Düşünce Topluluğu’nun yanı sıra Mülkiye Gençlik Kulübü, Tiyatro Topluluğu, USAG ve YÖNAT da katıldı.

Foruma dekanı da davet ettiklerini söyleyen öğrenciler, bunu için toplantıda olan dekana not da ilettiklerini belirttiler. Dekanlığın öğrencileri ilgilendiren bir konuda, öğrencilere haber vermeden karar alması da forumda eleştirildi. Forumun ardından öğrencilere yasaklanan giriş kapısına yürüyen öğrenciler burada Mülkiye Marşı’nı söyledi.

BİLDİRİ KALEME ALINACAK

Öğrenciler, yasağın kaldırılması için ortak bir bildiriyi de kaleme alacak. Öte yandan, SBF Dekanlığı “Mülkiye Kamuoyuna” başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamada, sütunlu salon ve girişinin çalışmalar tamamlandığında tüm öğrencilerin, idari personelin ve hocaların kullanımına açılacağının duyuruldu. (HABER MERKEZİ)