Alevilik Sempozyumu'nda bildiriler açıklandı

Alevi İnanç Birliği Varlığı, düzenlediği Alevilik Sempozyumu bildirisini açıkladı. Bildiride, kamusal statülerin ve özlük hakları sorunlarının giderilmesine dair kararlar alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından 8-10 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslararası Geçmişten Geleceğe Alevilik Sempozyumu’nda” bilim insanlarınca sunulan çok sayıda bilimsel bildiriler ve katılımcıların katkısı ile aşağıdaki hususların sonuç bildirisi olarak ilan edilmesine karar verildi.

Bildiride, çağın gereklerine uygun eğitim ve öğretim faaliyeti yürütecek bir Alevilik Bektaşilik Üniversitesi kurulmasına, Yargıtay’ın son aldığı “Cemevleri İbadethanedir” kararı ışığından cemevlerinin bir an önce yasal statüye kavuşturulmasına ve Alevi inanç ve hizmetlerinin görüşülmesi için Ocak Temsilcisi, Dedeler ve STK’lardan oluşan bir kurul oluşturulması; bu hizmetler alanında görev alacak kişilerin kamusal statülerinin ve özlük hakları sorunlarının giderilmesine ilişkin kararlar alındı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Alevilik statü inanç