'Kızılcaköy'de geri adım atıldı, nöbet sürüyor'

Aydın Kızılcaköy'e yapılmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali projesine karşı köylüler günlerdir eylem yapıyor. AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili Aydın Valiliği'nden gelen yetkililerin bölgede çalışma yapılmayacak sözünün tutulmadığını ve köylülerin eyleme devam ettiklerini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Aydın Kızılcaköy’de birinci sınıf tarım arazilerine yapılmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali (JES) projesine günlerdir yerel halk karşı çıkıyor. ÇED süreci tamamlanmadan bölgede çalışmalarına başlayan şirkete karşı bölge halkı kurdukları çadırda nöbet tutuyor ve projenin iptal edilmesini istiyor. Jandarmanın biber gazıyla müdahale ettiği ve TOMA getirdiği köyde yaşlı genç herkes eyleme destek veriyor.

'KÖYLÜ NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEK'

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP)Başkanı Mehmet Vergili bölgede yaşananları anlattı. Aydın Valiliği'nden yetkililerin dün köye gelerek bölgede çalışma yapılmayacağının sözünü verdiğini, bugün ise şirket yetkililerinin yeniden bölgede çalışmaya başlaması üzerine köylülerin tepki gösterdiğini belirten Vergili şöyle konuştu: "Dün vali yardımcısı köylülere, 'şirket bölgede çalışma yapmayacak' diye söz verdi. Ama Kızılcaköy'de verilen söz tutulmadı. Bugün yeniden şirket görevlileri gelip çalışmaya başladılar. Köylüler yine tepki gösterdi ve şirketin çalışanları gittiler. Kızılcaköylü halk ayakta ve kurdukları çadırda nöbet tutmaya devam ediyorlar. Daha ÇED raporu ortada değilken şirketin çivi dahi çakmaması gerekiyor. Köylü nöbet tutmaya devam edecek."