Aylardır oğlunun mezarında yaşıyor

Şanlıurfa'da, 9 ay önce otomobil çarpması sonucu yaşamını yitiren Yusuf İzzetin Toprak'ın babası Mehmet Toprak, oğlunun mezarında yatıp kalkıyor. Oğlunun ölümünde kusuru olanların cezalandırılmasını isteyen baba, "Kimse ceza almadı, olan benim oğluma oldu. Sorumlular ceza almazsa hayatıma son vereceğim" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trambüs Projesi nedeniyle Şanlıurfa'da ulaşımın tek şeritten sağlandığı Haleplibahçe Caddesi'nde 27 Şubat günü bir otomobil, Yusuf İzzetin Toprak'ın kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada, motosikletten yola savrulan Toprak yaşamını yitirdi. Kaza tarihinde henüz 21 yaşında olan Toprak, Süleymaniye Mahallesi'ndeki Mehmetçik Mezarlığı'na defnedildi.

İnşaat işçisi baba Mehmet Toprak ise oğlunun ölümünün ardından zor günler geçirmeye başladı. Günlerini oğlunun mezarında geçiren baba, ilerleyen zamanlarda geceleri de mezarlıkta kalmaya başladı. Oğlunun mezarının yanından ayrılmayan Mehmet Toprak'ın eşi ve 4 çocuğu ise yakınlarıyla komşularının yardımıyla geçiniyor.

İHMALLER ZİNCİRİ

Oğlunun ölümüne tek şeride düşürülen yolda önlem almayan Karayolları ve belediye ile ters yöne giren otomobil sürücünün neden olduğunu ancak hiçbirinin ceza almadığını belirten baba, "Oğlum ihmaller zinciri sonrası hayatını kaybetti. Benim acım ilk günkü gibi taze. Oğlumun ölümüne, ailemizin dağılmasına ve benim mezarlıkta yatıp kalkmama neden olanlar yaşamlarını kaza öncesindeki gibi sürdürüyor. Oğlumu  hayattan koparanların cezalandırılması için Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum" dedi.

'CEZA ALMAZLARSA HAYATIMA SON VERECEĞİM'

Sadece banyo yapmak için eve gittiğini, bu sırada eşi ve çocuklarını gördüğünü anlatan Mehmet Toprak, şöyle konuştu: "Oğlum nişanlıydı, kazadan 21 gün sonra askere gidecekti.  Asker dönüşü evlendirecektim. Çocuğum Balıklıgöl'den eve gelirken, ters yöne giren arabanın çarpmasıyla ölüyor. Oğlumun ölümüne dayanamıyorum. Oğlum öldü ama kimse ceza almadı. Oysa o kazada hem otomobil sürücü hem belediye hem de karayolları suçlu. Ama hiçbirine bir şey olmadı, olan benim oğluma oldu. Eğer oğlumun ölümüne yol açanlar ceza almazsa hayatıma son vereceğim."

(ŞANLIURFA-DHA)