Yeni Şafak'tan Barış Akademisyenleri'ne karalama

Yeni Şafak gazetesi Beşiktaş Belediyesi'nin BELTAŞ İşletmecilik ve San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde açtığı 'Kent Okulu'nda ders veren Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atan isimleri hedef gösterdi. BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ayça Akpek, yapılan habere tepki göstererek, "Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Yeni Şafak'tan izin alacak değiliz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Şafak gazetesinde bugün CHP’li Beşiktaş Belediyesi'ni ve Barış İçin Akademisyenleri'ni hedef gösteren bir karalama yayınlandı.

“Terörden atılana CHP kalkanı” başlıklı içerikte, haklarında hiçbir mahkeme kararı olmayan ve aralarında Gazete Duvar yazarları İlhan Uzgel, Murat Sevinç ve Ali Rıza Güngen'in de aralarında bulunduğu Barış Akademisyenleri'nin 'terör bağlantılı oldukları' iddia edildi.

CHP'nin de, “Terörle bağlantısı nedeniyle görevden atılan akademisyenlere sahip çıkmak”la suçlandığı içerikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akademisyenlere “Sahip çıkacağız” açıklaması hatırlatılarak sanki 'terörle bağlantılı kişilere sahip çıkacağız' dediği şeklinde çarpıtma yapıldı. Hiçbir yargı kararı olmadan OHAL KHK'leri ile üniversiteden atılan akademisyenler için, “Hepsi atıldı”, “Hendekleri savunan isimler” gibi başlıklar kullanılan içerikte Doç. Dr. Murat Sevinç'in, “İnsanların çocuklarının cesetlerini buzdolabında tutmak zorunda bırakıldığı, bombalarla her gün insanların öldürüldüğü bir ortamda işten attılar diye üzülecek değiliz” şeklindeki açıklaması da 'skandal açıklama' şeklinde sunuldu.

'YENİ ŞAFAK'TAN İZİN ALACAK DEĞİLİZ'

BELTAŞ İşletmecilik ve San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ayça Akpek, Yeni Şafak'ın akademisyenleri ve Beşiktaş Belediyesi'ni hedef göstermesine tepki göstererek, “Burada haklarında hiçbir yargı kararı olmayan, dava bile açılmayan kişilerin mesleklerinden uzaklaştırılması söz konusu” dedi. Kent Okulu'nun çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Akpek şunları söyledi: “Kent okulunun amacı Anayasamızın 42. Maddesi'yle korunan eğitim hakkını halkımıza ücretsiz ulaştırmaktır. Bu projede isimleri yer alan hocaların tamamı uluslararası literatürde çalışmaları bulunan, önemli akademisyenlerdir. Onlar da bu okulda harcadıkları emekle bu bilgi aktarımına katkı sunuyorlar. Hocalarımızla bir dayanışma örneği sunmak istedik. Biz bunu devam ettireceğiz. Henüz ilk ayı tamamlıyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de sadece mevcut hocalarımızla değil çok geniş alanı kapsayacak başka hocalarla da çalışmalarımız olacak. Biz ifade özgürlüğüne, eğitim hakkına inanan bir siyasi düşüncenin savunucularıyız. Kent Okulu'nun temel gerekçesi de bu. Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Yeni Şafak'tan izin alacak değiliz. Kendilerinde hangi hakkı görerek insanlara 'terörist' diyebiliyorlar? Bu memlekette hukuk varsa bunu söyleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir. Umarım o günler de gelir bu ülkeye.”