Sokak hayvanlarının toplanmasına tepki

Çorum'da belediye ekipleri sokak köpeklerini toplamak istedi. Yaşananlara tepki gösteren ilçe halkı, köpeklerin ormanda açlığa ve susuzluğa terk edildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

ÇORUM - Çorum’un Mecitözü ilçesinde, sayıları artığı gerekçesiyle şikâyetler üzerine, ilçe belediyesi ekipleri tarafından boyunlarına ip geçirilen sokak köpeklerinin toplanmaya çalışılması tepkilere neden oldu. Köpeklerin toplandığı anları cep telefonu kamarasıyla görüntüleyen ve ekiplere engel olmak isteyen Kübra Daldal, köpeklerin ormanlık alana bırakılıp ölüme terk edildiklerini öne sürdü. Belediye ekipleriyle de tartışan Daldal, "Daha önce de böyle bir şey yapmışlardı. Hâlbuki barınağa götürmüyorlar köpekleri uzaklara ormanlara çöplüklere atarak aç, susuz ölüme terk ediyorlar" dedi.

İlçede şikâyet üzerine belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. İddiaya göre, hayvan barınağı olmadığı için sokak köpekleri ile ilgili şikâyetlerin artması üzerine, harekete geçen belediye yetkililerince köpeklerin çoğalmasını önlemek için toplanması kararı alındı. Alınan kararın ardından belediye ekipleri, sokaklardaki köpeklerin peşine düştü. Belediye görevlileri, köpeklerin boynuna ip geçirip traktör kasasına bindirmeye çalıştı.

İLÇEDE TEPKİ ÇEKTİ

Bu sırada köpeklerin toplandığını gören ilçe sakini Kübra Daldal, 'Siz köpeklere ne yapmaya çalışıyorsunuz?' diyerek köpeklerin götürülmesine engel olmak istedi. Daldal'ın tepki göstermesi üzerine belediye çalışanlarıyla arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası ekipler, bazı köpekleri elinden kaçırırken, kasasına koydukları 20'ya yakın köpekle çevreden uzaklaştı.

'ÖLÜME TERK EDİLİYORLAR'

Yaşananlara tepki gösteren Kübra Daldal, toplanan köpeklerin kentteki barınağa değil de ilçe merkezi dışında ormanlık alana bırakılıp, ölüme terk edildiğini söyledi. Daldal, "Ben onlara 'köpekleri nereye götürüyorsunuz?' dedim. Onlar da, köpekleri Çorum’da hayvan barınağına götüreceklerini söylediler. Daha önce de böyle bir şey yapmışlardı. Hâlbuki barınağa götürmüyorlar köpekleri uzaklara ormanlara çöplüklere atarak aç susuz ölüme terk ediyorlar. Bu nasıl olur, bunca köpeğe bu eziyeti etmek ne derece doğru mudur?" dedi. (DUVAR)