Antalya'da faytonlar kaldırılıyor

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel açıklama yaptı: Faytonları kaldıracağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kalekapısı'nda hizmet veren faytonların kaldırılacağını söyledi. Türel, "Antalya halkının önerileri ve düşünceleri çerçevesinde akülü fayton teminine kadar buradaki kardeşlerimizi de mağdur etmeden fayton uygulamasına son vereceğiz" dedi.

Kalekapısı'ndaki faytonlarla ilgili açıklama yapan Türel, "Ben Antalya'nın aynı zamanda turizm çeşitliliğine katkı sağlayan faytonlarımızın turizme hizmet vermesi açısından sosyal bir yaraya sebebiyet vermeyecek şekilde bir düzenlemeye gidilmesi için bir yıldır çalışıyorum. 17 fayton ve bunları çalıştıran kardeşlerimiz var. Bunlar evine ekmek götürmek için gayret ediyor. Biz bunlara atlar olmadan bir araç teminine gidelim ve bu kardeşlerimizi de mağdur etmeyelim diye uğraştık ama Türkiye'de buna benzer akülü fayton üreten bir tek firma var. Fiyatı araba fiyatından iki misli daha yüksek. Biz belediye olarak, uygun bir fiyat olsaydı, verelim çalıştırsınlar diyecektik ama bu ciddi bir bütçe gerektiriyor" diye konuştu.

Akülü faytonları belediyenin üretmesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Türel, bu anlamda da iyi bir netice alamadıklarını kaydetti.  (ANTALYA-DHA)