Kadınlara Saygı Müzesi açıldı

Karşıyaka'da Kadınlara Saygı Müzesi açıldı. Müzenin açılışına yüzlerce Karşıyakalı katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -İzmir''in Karşıyaka ilçesinde, yenilenen 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın altındaki 110 metrekarelik  boş alan, Cumhuriyet tarihine yön veren ve tarihte iz bırakan kadınlar anısına, 'Kadına Saygı Müzesi'ne dönüştürüldü. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan müze, törenle açıldı.

Anayasa Meydanı'ndaki törende ilk olarak Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası ve belediyenin çok sesli korosu sahne aldı. 20 dakikalık müzik dinletisinin ardından Anıt'ı ve Müze'yi tanıtan kısa filmler izletildi. Açılış kurdelesini hep birlikte kesen konuklar, sonrasında müzeyi gezerek, Cumhuriyet tarihine yön veren kadınların hikayesine tanık oldu.

Açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar "Anıtımızda geçmişin getirmiş olduğu yıpranmışlıklar hepimizi çok derinden üzüyordu. Biz bugün herkesin huzurunda Atamıza saygımızı bir kez daha gösteriyoruz. Bu anıtı, hem İzmirlilere hem de İzmir'e dışarıdan gelenlere sunuyoruz" dedi.

Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı ile Saygı Müzesi'nin, görev sürecinde hayata geçirdiği en önemli projeler arasında yer aldığını söyleyen Akpınar, "Kadınımız bu saygıyı hakediyor. Çocuklarımız, genç kızlarımız, bu müzede Türkiye'nin kuruluş mücadelesinde yer alan kadınların kim olduğunu öğrenecekler. Kara Fatma'nın kim olduğunu, İdil Biret'in, Suna Kan'ın kim olduğunu öğrenecekler" diye konuştu.

'KADINA SAYGI, İNSAN HAKLARINA SAYGI'

ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel de "Böyle mutlu bir günde burada bulunmanın onurunu yaşıyorum. Kadın haklarına saygı aslında insan haklarına saygıdır" açıklamasında buundu.

ADD eski Genel Başkanı Tansel Çölaşan da "Kadın hakları, demokrasi gibi değerlerin hepsi cumhuriyetle mümkündür. Cumhuriyet devrimi aydınlanmadır. Bu müze İzmir'e ve Karşıyaka'ya çok yakıştı" dedi.

(İZMİR-DHA)

Etiketler CHP İzmir Karşıyaka