Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü veriliyor

Mülkiyeliler Birliği, 'Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü'nü veriyor. Tören 9 Kasım'da!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mülkiyeliler Birliği tarafından verilen 'Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü' töreni, 9 Kasım 2018 Cuma günü yapılacak.

Türkiye’de sosyal politika disiplininin öncülerinden, Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün kurucusu, eski SBF dekanlarından, Eski Çalışma Bakanı, Prof. Dr. Cahit Talas anısına her yıl verilen “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü” töreni, saat 18.00’de Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde yapılacak.

PROF. DR. CAHİT TALAS KİMDİR?

1917 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon ve Ordu’da tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1938 yılında bitirdi. Doktora derecesine İsviçre’de La Législation du Travail Industriel en Turquie başlıklı çalışmasıyla 1947 yılında hak kazandı. Bir süre Maliye ve Çalışma Bakanlıklarında çalıştı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde göreve başladığı 1953 yılında Sosyal Güvenlik ve Türkiye’de İşçi Sigortaları adlı çalışmasıyla doçent, 1958 yılında ise profesör oldu. 1960-1961 yılları arasında Çalışma Bakanlığı, iki dönem de Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı yaptı. Türkçe ve Fransızca dillerinde yayınlanmış çok sayıda kitabı ve incelemeleri ile çevirileri olan Prof. Dr. Cahit Talas, 1983 yılında kendi isteği ile emekli oldu. (HABER MERKEZİ)