Suudi Başsavcı inceleme için İstanbul'a geldi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili incelemelerde bulunacak Suudi Başsavcı Muceb bugün İstanbul'a geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'la 75 dakikalık bir görüşme yapan savcı, başkonsoloslukta da incelemelerde bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Başsavcısı El Muceb, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra öldürüldüğü açıklanan Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'de. İstanbul'da önce oteline geçen başsavcı daha sonra İstanbul Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'la görüştü. Fidan'la yaklaşık bir saat 15 dakika görüşen Muceb adliyeden ayrıldı.

Başsavcı Fidan ise soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Hasan Yılmaz ve bazı savcılarla birlikte makam odasında Muceb'den sonra toplantı yaptı.

GÖRÜNTÜ ALINMASINA İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan heyetin adliyeye girişi sırasında basın mensuplarının protokol kapısında görüntü alınmasına müsaade edilmedi.

Türkiye, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olarak tutukladığı 18 şüphelinin iadesini istiyor. Ancak Riyad yönetimi, yargılamanın Suudi Arabistan'ta yapılacağını belirterek bu talebi reddetti. Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturan Türk makamları konsolosluk binasında ve konutunda aramalar yapmıştı. Ayrıca bir otoparkta bulunan konsolosluğa ait diplomatik plakalı araç da incelemeye alınmıştı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları araştırmada Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğüne dair somut bulgular elde ettiklerini belirtmişti. Başlangıçta iddiaları reddeden Suudi Arabistan, Türk adli makamlarının soruşturmayı ilerletmesiyle Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul etmişti.

Kaşıkçı'nın cesedine ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Polis ekiplerinin İstanbul'daki Belgrad ormanı ve Yalova'da yaptığı aramalarda sonuç çıkmadı. (İSTANBUL/DHA)