MSGSÜ'de toplumsal cinsiyet ve mekan konuşulacak

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, toplumsal cinsiyet ve mekanı tartışıyor. Konferans 22 Ekim'de!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarlabaşı’ndaki soylulaşmanın kadınların hayatına etkisi, Kütahya’daki Somalili kadınların günlük yaşamı, kadınlara özel muhafazakâr tatil mekânları ve kozmopolit bir kentte kadınlık deneyimi gibi, cinsiyet ile mekân arasındaki etkileşimi içeren araştırmalar, 22 Ekim Pazartesi günü MSGSÜ Bomonti Kampüsü’nde tartışılacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsü’nde yer alan Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu, tüm gün boyunca mekân ve toplumsal cinsiyet ilişkisinin farklı boyutlarının tartışılacağı, bir günlük bir konferansa ev sahipliği yapıyor.

MSGSÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Mekân İlişkisine Yakından Bakmak’ başlıklı konferans boyunca, Tarlabaşı’nda yaşanan soylulaşma sürecinin burada yaşayan ya da çalışan kadınların hayatına etkisi, Kütahya’daki Somalili kadınların gündelik deneyimleri, bir queer mekân olarak Maçka Parkı, kadınlara özel muhafazakâr tatil mekânları ya da kozmopolit bir kentte kadınlık deneyimi gibi farklı cinsiyet halleriyle farklı mekânlar arasındaki ilişkileri inceleyen sunumlar yapılacak. Konferansta mekân çalışmaları ile toplumsal cinsiyet arasındaki ilişkiye yöntemsel ya da teorik açıdan nasıl bakılabileceğine ilişkin sunumlar yer alıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ndeki konferans, Çağlayan Kovanlıkaya, Ceren Lordoğlu ve Selda Tuncer’in yapacağı açılış konuşmasıyla saat 09.30’da başlayacak. Konferans, bu yeni akademik disiplinin geleceği, sınırları ve vaat ettiği açılımlar üzerinden ilerleyen ortak bir tartışma ile kapanacak.

Konferans Programı

  • 9.30 -10.00 Açılış konuşmaları: Çağlayan Kovanlıkaya, Ceren Lordoğlu, Selda Tuncer
  • 10.00 - 11.20 1.Oturum: Moderatör: Besime Şen

    Burcu Hatipoğlu, Kütahya’daki Somalili Kadınların Gündelik Hayatları

    Rabia Demirci, Genç Kadınların Mekân Kullanımında Sınırlar ve Stratejiler: Kağıthane Örneği

    Gökben Demirbaş, Mekân Odaklı Araştırma Yöntemleri Toplumsal Cinsiyet İlişkilerinin Analizinde Ne Tür Katkılar Sunar?

  • 11.20-11.35 ara
  • 11.35-13.00 2.Oturum: Moderatör: Selda Tuncer

    Bahar Sakızlıoğlu, Cinsiyetlendirilmiş Mülksüzleştirme: Tarlabaşı’nda Yaşayan ve Çalışan Kadınların Soylulaştırma Deneyimleri

    Ezgi Yılmaz, Queer Mekân olarak Maçka Demokrasi Parkı (HABER MERKEZİ)