Bergama'da duvar çöktü: 2 işçi öldü, 3 işçi yaralandı

İzmir'de, bir pamuk deposuyla tekstil atölyesi arasındaki duvar çöktü. Pamuk balyaları ve duvarın altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi, 3 işçi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Bergama ilçesinde, pamuk deposu ile tekstil atölyesi arasındaki duvarın çökmesi sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi ise yaralandı. Yaralı işçilerden 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bergama'nın İslamsaray Mahallesi'ndeki 3'üncü Sanayi Sitesi'nde bulunan bir pamuk deposunda, pamukların kepçeyle sıkıştırılması sırasında duvar yıkıldı. Deponun bitişiğindeki tekstil fabrikasında çalışan 5 kadın işçi, yıkılan duvar ile pamuk balyalarının altında kaldı. İşçilerden Hülya Duraç olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yaralı olarak, duvar ve pamuk balyalarının altından çıkartılan Necla Davulcu, Esra Yılmaz, Selin Çayır ve Mine Avcı ise Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerden Necla Davulcu kurtarılamadı. Tedavileri süren diğer 3 işçiden Esra Yılmaz'ın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğulları ve AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu da olay yerine gelerek, bilgi aldı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olaydan ilgili başlatılan soruşturma kapsamında pamuk deposunun 2 ortağı, kepçe operatörü ve tekstil atölyesinin sahibi gözaltına alındı. (İZMİR/DHA)