Bursa'da doğal gaz patlaması: 6 yaralı

Bursa'da bir apartmanın girişinde doğal gaz patlaması yaşandı. Patlamada 6 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir apartmanda doğal gaz patlaması meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın söndürülürken 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

Osmangazi'de bir apartmanın girişinde doğal gaz sıkışması sonucu patlama yaşandı. Çevredeki binaların ve işyerlerinde hasar oluşurken çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi gönderildi. Patlamada yaralanan 6 kişiden 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar, Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerinde kaldırıldı.

Olay yerinde Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile incelemelerde bulunan Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, "Çok şükür can kaybımız yok. 6 yaralımız var, 1'inin durumu ağır. Doğal gaz ekiplerimiz patlamanın kaynağını tespit edecekler. Evlerin çökme tehlikesi var. Bu nedenle belediyenin teknik ekipleri burada. Daha sonra yıkım çalışmaları yapılacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar da binaların daha güvenli hale gelmesi için gerekirse yıkım çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Dündar, "Amacımız, buradaki ortamı daha güvenli bir hale getirmek. Her evde doğal gaz var. Patlama olduktan sonra eski ev, yeni ev dinlemiyor. Patlama olduktan sonra çevredeki tüm binalar zarar görüyor. Önemli olan bu kusurun nedenini tespit etmek. Vatandaşlarımızın kurallara uyarak doğal gazı döşemesi gerekiyor" diye konuştu. (BURSA/DHA)