Naylon poşetsiz ve plastiksiz şenlik

Kuşadası'nda çevre şenliği yapıldı. Katılımcılar plastik ürünler kullanmayarak duyarlılığa dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kuşadası'nın Caferli köyünde ‘Güz ve Çevre Şenliği’ düzenlendi. İki gün süren şenlikte çevre duyarlılığını artırmak için naylon poşet ve plastik şişe kullanılmadı.

Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile Kuşadası Çevre platformu tarafından düzenlenen 'Güz ve Çevre Şenliği'nde 'tükenen doğa varlıklarına, kaybedilen yaşam alanlarına dikkatleri çekmek için' bu yıl çevre teması ele alındı. Şenliğin ilk günü Suna Yıldızoğlu’nun konserinin ardından yönetmen Cenk Behram Su’nun "JES İstemiyoz!", yönetmen Ercan Kesal’ın 'Fındıktan Sonra', yönetmen Yavuz Pullukçu'nun 'Latmos' belgesel filmleri izlendi.

Şenliğin ikinci gününde ise; Ekrem Ataer ve Yasemin Çandır konserleri, Burçin Orhon dans, Süheyl Uygur/Yüksel Ünal stand-up ve Ati Animasyon grubunun akrobasi gösterileri, Elifname ile Söke Toplum Ruh Sağlığı Merkezi gönüllülerinden oluşan halk oyunları ekibi sahne aldı. Şenlikte ayrıca kitapları ve sohbetleri ile yazarlar Ahmet Kutadgu, Ahmet Zeki Muslu, Ece ve Ekrem Ataer, Hasan Cüneyt Bozkurt ve Zehra Ünüvar yer aldı. Kuakmer’in düzenlediği çocuklar için ‘çevre’ konulu resim yarışmasının ödülleri verildi. Caferli köylüleri yiyecek ve el sanatları stantları açtı.

'BAŞKA KÖYLERE ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ'

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri şenlikte katılımın giderek büyüdüğünü ifade eden Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazlı Deniz Kuruoğlu, "Bu kültür aksının hem köyümüzün hem de ilçemizin tanıtımına katkı sağladığını düşünerek, sanat ve kültür ağırlıklı etkinliğimizin her yıl gerçekleşmesiyle yakında Türkiye genelinde tanınır hale gelmesini, başka köylere örnek olmasını, gelecekte uluslararası statüye kavuşmasını diliyoruz. Yirmi haneli ve 40-50 kişinin yaşadığı bir yer olan Caferli köyünde kurduğumuz derneğimizle bu şenlikleri düzenleyebiliyorsak, bunun nedeni; köy nüfusunun artması için değil, aksine doğasının ve ekolojik dengesinin düzensiz yapılaşmadan korunması, kentlerde yaşamın zorlaşmasından dolayı, köylerin doğal haliyle turizme katkı sağlaması içindir" dedi. (DUVAR)

Etiketler kuşadası plastik izmr