Faslı kadına cinsel istismar: Muayenesi bile yaptırılmadı!

İstanbul'da yaşayan Faslı kadın S.M. darp ve cinsel istismar şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları kadının cinsel istismara maruz kaldığını söylerken S.M.'nin kadın doğum doktorunda muayenesinin yapılması için savcılığı arayan polislerin savcıdan 'muayeneye gerek yok' yanıtını aldıkları bu nedenle muayene yaptırılmadığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Faslı kadın S.M., 'Yusuf' ve 'Muhammed' adlı iki kişi tarafından bir evde günlerce cinsel istismara maruz kaldı. Olayın ardından ilk önce Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giden S.M'ye sakinleştirici yapıldıktan sonra Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. S.M.'nin savcılık izni olmadığı için kadın doğumda muayenesi yapılmadı. Tekrar savcıyla görüşen polislere savcının kadın doğumda muayenesi yapılmasına gerek olmadığını söylediği iddia edildi.

PASAPORTU DA GASP EDİLDİ

Olayın görgü tanıkları S.M. hastaneye kaldırıldığında kendisine uyuşturucu verildiğini, S.M.'nin sürekli Yusuf ve Muhammed isimli kişinin adını verdiğini söyledi. S.M.'nin daha sonra darp ve tecavüz şüphesiyle kadın hastalıkları ve doğum bölümüne sevki istendi. Fakat savcılık izni olmadığı için kadının burada muayenesi yapılamadı. Ayrıca S.M.'nin pasaportunun da gasp edildiği öğrenildi. S.M. acildeki tedavisi bittikten sonra Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.

'EVRENSEL SÖZLEŞMELER HER YERDE GEÇERLİ'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Gülsüm Kav, 18 yaş üstü vakalarda kişinin şikayetine bağlı olarak savcılığın hemen harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Kav, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kadın hastaneye kollukla gittiği için adli süreç başlamış demektir. Savcılığın böyle bir durumda süreci başlatmaması ihmal sayılır. Adli Tıp her hastanede olmadığı için geçici bir adli tıp raporu alınır. Bunun kalıcı olanı da Adli Tıp Kurumu'ndan alınır. Ayrıca sadece bedensel bir muayene değil, failin kimliğine ulaşmak için tüm delillerin ilk 24 saatte titizlikle korunması çok önemli. Evrensel sözleşmeler her yerde geçerli. Fas'taki yasalar farklı olsa bile biz burada imza attığımız evrensel kadın sözleşmelerine uymak zorundayız.”