Dengesini kaybetti, başına demir girdi

Zonguldak'ta, bisikletiyle gezerken 5 metre yükseklikten düşmesi sonucu kafasına demir giren Fırat Başaran, acil ameliyata alındı. Başaran'ın iyileşme süreci boyunca hastanede kalacağı açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta evinin önünde bisiklete binen Fırat Başaran dengesini kaybederek 5 metre yükseklikten düştü. Evin önünde bulunan inşaat demirlerinden biri, Fırat Başaran'ın ağzından girip başından çıktı. İlk müdahalesi yapılan Başaran, Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Alanında uzman 7 doktorun katılımıyla 5 saat süren ameliyatla Başaran'ın ağzından giren demir çıkarıldı. Yoğun bakımdaki tedavisi tamamlanan çocuk, hayati tehlikeyi atlatmasının ardından çocuk servisinde normal odaya alındı.

SIVI İLE BESLENİYOR 

Çocuğunun zor ama başarılı bir ameliyat geçirdiğini ifade eden Seher Berke, "Bisikletten düştükten sonra ben de gittim olay yerine. Oğluma ekipler hemen müdahale etti. Atatürk Devlet Hastanesi'nden buraya sevk edildiğinde doktorlar hazırlıklarını yapmıştı. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Şimdi sağlığı yerinde. Konuşabiliyor, yürüyebiliyor. Sadece ağzındaki dikiş nedeniyle yemek yiyemiyor, sıvı ile besleniyor. Bir süre daha hastanede kalacağız" dedi.

'BEYNİNDE HASAR YOK, SAĞLIK DURUMU İYİ'

BEÜ Başhekim Vekili Prof. Dr. Gamze Yurdakan, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Özcan Pişkin ve başhemşire vekili Nurgünur Doğan ile birlikte Fırat Başaran'ın sağlık durumu hakkında basın açıklamasında bulundu. Yurdakan, "Talihsiz bir kaza sonucu hastanemize başvuran Fırat 5 saat süren ameliyatın ardından iyileşme sürecine geçmiştir. Ameliyatında ekip çalışmasıyla müdahalede bulunan tüm doktorlara teşekkür ediyoruz. Fırat şu an iyileşme sürecinde. Taburcu olması damağındaki yaranın iyileşmesine bağlı. Şu an bizimle beraber hastamız. Beyninde de kalıcı bir hasar yok" dedi. (ZONGULDAK/DHA)

Etiketler zonguldak kaza tedavi