Konya'daki yangında 8 işyeri hasar gördü

Konya'da, kereste ve dekorasyon fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 7 işyerine daha sıçrayan yangın söndürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da, kereste ve dekorasyon atölyesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, 7 işyerine daha sıçradı. Yangın söndürülürken müdahale sırasında dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Marangozlar Sanayi Sitesi'ndeki Hasan Çınar'a ait kereste ve dekorasyon atölyesinde, saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Metrelerce yükselen alevleri görenler, itfaiyeye haber verdi.

Etrafı yoğun kaplarken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 30 itfaiye aracı, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait araçlar ve belediyelerin arazözleri ile yangına müdahale edildi. Orman Bakanlığı'na bağlı helikopter de yangına havadan müdahale etti.

Yangın güçlükle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. Müdahale sırasında dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: CUMHURBAŞKANIMIZ ARAYIP BİLGİ ALDI

Yangına söndürme çalışmaları hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbranim Altay, "'Yangının neden çıktığını söylemek şu an mümkün değil. 30'a yakın itfaiye aracı ve 200 personel yangına müdahale ediyor. Bununla birlikte polisin TOMA'ları, belediyelerin arazözleri, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nın 2 aracı ile Orman Bakanlığı'na bağlı helikopterde havadan müdahale etti'' dedi.

Can kaybının olmadığını ve 5 kişinin dumandan etkilendiğini belirten Altay, ''Can kaybı yok. 5 kardeşimiz dumandan etkilendi. Yangın kısmen de olsa kontrol altına alındı. Sayın Cumhurbaşkanımızda biraz önce aradı ve konu hakkında bilgi aldı'' diye konuştu.

İşyerlerinde yanıcı maddelerin olduğunu söyleyen Altay, ''Yanıcı maddelerden oluşan bir alan. Kapıların kapalı ve plastik hammadde deposunun olması müdahaleyi zorlaştırdı. Şu ana kadar 8 işyerinde büyük hasar var'' dedi.

MOBİLYACILAR ODASI: DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş da, bugün işyerlerinin açık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bir palet fabrikamızda forklifin tüple çalışmasından dolayı patlama olduğu söylentisi var. İtfaiyemiz gerekli çalışmaları yapıp bilgi verecek. İşyerlerinin bitişik olması ve rüzgarın da etkisiyle 8 iş yeri hasar gördü. Tek tesellimiz bir vernik ve tiner depomuz vardı. Oraya sıçramadan müdahale edildi. Oraya sıçrasaydı sanayimizin büyük bir bölümü çok ciddi hasar görecekti. Devletten destek bekliyoruz. Mağdurlarımızın mal kaybı giderilmiş olur." (KONYA/DHA)

Etiketler konya yangınm kereste