Tunceli'de patika yolda patlama: 1 kadın ağır yaralı

Bayram tatilinde memleketi Tunceli'yi ziyarete gelen Gönül Parlak, bir mayına basarak ağır yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada patlamanın tuzaklanmış mayından kaynaklandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde yakınının mezarını ziyaret eden Gönül Parlak, saat 18.00 sıralarında komşu köy Doğantaş'a patika yoldan giderken bir patlama meydana geldi. Patlamaya Parlak'ın bastığı bir mayın neden oldu. Ağır yaralanan Gönül Parlak, köylülerin haber vermesi ile olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı.

Parlak daha sonra helikopter ile Elazığ'a sevk edildi. Gönül Parlak'ın İstanbul'da oturduğu, bayram ziyareti için Tunceli'ye geldiği ve merhum milletvekili Kamer Genç'in akrabası olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada Gönül Parlak'ın patikada yürürken meydana gelen patlamada yaralanmasına yol açan patlamanın, "tuzaklanmış mayından" kaynaklandığı bildirildi. (TUNCELİ-DHA)