'Dersim’de yaşam yok edilmek isteniyor'

Diyarbakır’dan Tunceli'ye gelen HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, orman yangınları ile yaşamın yok edilmek istendiğine dikkat çekti. Aydeniz, yangın söndürme çalışmalarına da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP, DTK, DBP ve HDK’den oluşan bir heyet Tunceli merkez kırsalında çıkan orman yangınlarının olduğu bölgeye giderek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında da yangına müdahale eden heyet ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Dersim coğrafyasının bilinçli bir şekilde yakıldığını söyledi ve binlerce hektarlık alanın kül olduğunu aktardı. Rüzgârın da etkisiyle yangınların yayılarak sürdüğünü ifade eden Aydeniz, canlıların katledildiğini vurguladı. Orman yangınlarından insanların, yaban hayvanların ve birçok bitki türünün zarar gördüğünü yineleyen Aydeniz, yangına bir an önce yetkili kurumların müdahale etmesi çağrısında bulundu.

‘BÖLGE İNSANSIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR’

“Dersim’de orman yangınları ile birlikte bir yaşam yok ediliyor. Yangınların daha geniş alanlara yayılmaması için girişimlerimiz olacak ve alanda yangını söndürmeye devam edeceğiz” diyen Aydeniz bölgenin yangınlarla insansızlaştırılmak istendiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan gönüllü ekipler gün boyu gruplar şekilde kısıtlı imkanlarla yangını kontrol altına almak için müdahalelerde bulundu.

Yangına merkeze bağlı Bali Deresi, Bali Mezrası, Müşkirek, Bakır Dağları ve Çırtık Deresi’nde müdahale edilmeye çalışılsa da büyüyerek devam ediyor.