Kazara yangın çıkardı, linç edilmek istendi

Kaldığı otelde kazayla yangın çıkaran 19 yaşındaki M.Ç., olay sonrası çevredeki esnaflar tarafından dövüldü. Kent merkezinde korkuya yol açan otel yangınında alevlerin yükselmesiyle otelde kalan 14 kişi önce en üst kata çıkarıldı, alevler azalınca tahliye edildi, 2 kişi ise dumandan etkilendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya'daki yangın, akşam saatlerinde İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir otelde meydana geldi. Asker olduğu belirtilen M.Ç., akşam saatlerinde otelin birinci katındaki 105 numaralı odayı tuttu. Otele giriş yaptıktan 2 buçuk saat sonra kaldığı odadan dumanlar yükselmeye başladı.

Rüzgarın artmasıyla alevler büyüyünce otelde kalan diğer 14 kişi binanın en üst 8'inci katına çıkarıldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almasının ardından sonra en üst kata çıkarılan kişiler tahliye edildi. Otelden çıkarılan S.A., ile M.E. dumandan etkilendi.

Olay sonrası otel çevresindeki esnaflar oteli yaktığını duydukları M:Ç.'yi dövmeye başladı. Polis ekiplerinin gelmesiyle kısa sürede çıkan arbede sırasında yaralanan M.Ç. gözaltına alındı.

'Tİ...CİNİN BİRİ İŞTE, ASKERMİŞ'

Olay anını anlatan otel işletmecisi Engin Yılmaz, şunları söyledi:

"Ti...cinin biri işte, askermiş. Odaya gelmiş yerleşmiş. Ti... mi çekmiş başka bir şey mi çekmiş ne çekmiş, çektikten sonrada yanmış. Alev almış otelde. İşte zar zor söndürdük. Kendisi, polislere, emniyet müdürlerine açıklamasında yapıştırıcıyı çekerken, ti... çekerken çakmağı mı ne yakmış, o an alev almış ve söndürememiş. Yoğun dumanlardan, çevrede bir an duman bastırdı. Otelde o sıra 14- 15 kişiye yakın insan vardı. Tahliye ettik. İlk çatıya doğru tahliye ettik, sonra da itfaiye ekipleri çatıdan aldılar teker teker."

Otelde hasara yol açan yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (MALATYA-DHA)