Göçmen işçiye kuduz teşhisi konuldu

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde domates tarlalarında mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Azeri Rauf Ahmedeov'a hastanede kuduz teşhisi konuldu. Kuduz teşhisi sonrası yakınlarına da tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Azeri Rauf Ahmedov (42), baş ağrısı ve kollarında uyuşma şikayetleriyle Bayramiç Devlet Hastanesi'ne gitti. Sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde Ahmedov'a, kuduz teşhisi konuldu. Durumunun ağır olduğu belirtilen Ahmedov'u, Türkiye'ye gelmeden önce ülkesinde bir köpeğin ısırdığı öğrenildi.

Teşhis konulduktan sonra Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Rauf Ahmedov, burada karantina altına alındı.

Azerbaycan’dan Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine akrabalarının yanına gelen Ahmedov, 3 aydır ilçedeki domates bahçelerinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışıyordu.

AHMEDOV'UN YAKINLARINA DA KUDUZ AŞISI YAPILDI

Rauf Ahmedov'un sevk edildiği Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde kuduz teşhisi konulmasından sonra hastanedeki sağlık ekiplerine, getirildiği ambulansla o gün taşınan hastalara ve aynı evi paylaştığı yakınlarına da önlem olarak kuduz aşısı yapıldı.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nde karantina altında bulunan Rauf Ahmedov’un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. (ÇANAKKALE/DHA)