Kurbanlıkları ağırlaşsınlar diye dışkıda bekletiyorlar

Balıkesir'de satışa çıkartılan inekler, ağırlıklarının artması için günlerce dışkı içinde bekletiliyor. Durumu fark eden bir mahalleli, "Bunu hep yapıyorlar. Hayvanlara yazık değil mi" diyerek durumu zabıtalara bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Karesi ilçesinde bulunan Şamlı Mahallesi'nde kurbanlık inekler, ağırlıklarının artması için kendi dışkılarında günlerce bekletiliyor. Mahallede yaşayanlar durumdan şikayetçiyken bir mahalleli ise, "Bu hayvanlara yazık değil mi? Ne zaman satılığa çıkarsalar aynısını yapıyorlar" dedi.

'3-5 KURUŞ DAHA FAZLA KAZANSINLAR DİYE...'

Karesi Belediyesi'ne bağlı Şamlı Mahallesi'nde yaşayanlar mahalleden ağır kokuların geldiğini fark etti. Mahalledeki ağır kokunun nedenini bulan bir mahalleli kurbanlık için satışa çıkmayı bekleyen birkaç ineğin dışkıda bekletildiğini görüp durumu yetkililere bildirdi.

.

Söz konusu kişi, "Şu an çok kötü bir koku var. Sinekler uyumamıza izin vermiyorlar. Geçenlerde yağmur yağdı. Neredeyse evde duramayacak duruma geldik. Yazık bu hayvanlara. 3-5 kuruş daha fazla kazansınlar diye hem hayvanlara hem de bize işkence yapıyorlar. Sadece Kurban Bayramı yaklaştığı için değil. Bu hayvanları ne zaman satılığa çıkartsalar birkaç gün öncesinden böyle bir yönteme başvuruyorlar" diye konuştu.