Google'da en çok aranan şey: Rüyada dolar görmek!

Döviz kurundaki artış Türkiye'de insanların bilinçaltına yansıdı. Türkiye'de, en çok aranan terim 'Rüyada dolar görmek' oldu. İllere göre yapılan analizde ise söz konusu terimi en çok Sivaslıların arattığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Döviz kurundaki artışla birlikte, Türkiye'deki internet kullanıcılarının Google'da yaptığı ‘Rüyada dolar görmek' araması, tarihinin zirvesine çıktı! Bu ay başına göre ikiye katlanan 'Rüyada dolar görmek' terimi, temmuz ayı sonuna göre ise tam dört kat artmış durumda.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, döviz piyasasındaki hareketlilik internet kullanıcılarının rüyalarına da yansıdı. Google Arama Trendleri'nde (Google Trends) ‘Rüyada dolar görmek' araması, 2004'ten bu yana en popüler döneminde.

Google'ın herkese açık olarak paylaştığı, Google Arama Trendleri servisi, kullanıcıların yaptığı aramalardaki terimlerin arama yoğunluğunu ve ilgisini gösteriyor. Servisteki rakamlar, 0 ile 100 arasında değerlendiriliyor. 100 değeri, arama teriminin en yüksek popülerliğe sahip olduğu dönemi temsil ederken;  50 değeri, terimin bunun yarısı kadar popüler olduğu anlamına geliyor. 0 değeri ise bu terim için yeterince veri olmadığı, diğer bir deyişle kullanıcıların bu terim ile arama pek yapmadığı anlamına geliyor.

'RÜYADA DOLAR GÖRMEK' EN POPÜLER ARAMA

Gündemdeki gelişmelerin yansıdığı trendlerde, dolar kurunun 7 TL'ye kadar zıpladığı son birkaç güne bakıldığında, Türkiye'de ‘Rüyada dolar görmek' terimi ilk kez 100 değerine ulaştı. Diğer bir deyişle Google'da 2004 Ocak'tan bu yana yapılan aramalarda, ‘Rüyada dolar görmek' terimi en yüksek popülerliğine 10 Ağustos'ta ulaştı.

EN ÇOK SİVASLILAR RÜYASINDA DOLAR GÖRDÜ!

Bu ay başına göre ikiye katlanan ‘Rüyada dolar görmek' arama terimine olan ilgi, temmuz ayı sonuna göre ise tam dört kat artmış durumda. Google'ın söz konusu servisinde, arama popülerliğinin yanı sıra şehirlere göre de bilgiye yer veriliyor. Buna göre son 3 ay içerisinde ‘Rüyada dolar görmek' terimini en yoğun arayan şehir Sivas oldu. Ekonomik ve siyasi gündemin hem internet arama terimlerine hem de kişilerin bilinçaltına yansıdığının bir göstergesi olan ‘Rüyada dolar görmek ne anlama gelir?' sorusunun yanıtına ise rüya tabirleri değerlendirmeleri, rüya sahibinin maddi şeylere sahip olacağı yorumunu yapıyor.