12 villa soyuldu, şüpheliler gözaltında

İstanbul'da 7 Nisan 2018 ile 7 Temmuz 2018 tarihleri arasında 12 villa soyulduğu iddiasıyla soruşturma açıldı. Emniyet ekipleri yaptıkları operasyonda 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, Beykoz, Pendik ve Üsküdar ilçelerinde 7 Nisan 2018 ile 7 Temmuz 2018 tarihleri arasında 12 villada gerçekleşen hırsızlık olayları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızlıkların meydana geldiği evlerde ve çevresinde yaptıkları güvenlik kamerası incelemesinde şüphelilerin görüntülerini tespit etti. Şüphelilerin çalıntı araçlarla önce villalar çevresinde keşif yaptıkları daha sonra hırsızlıkları gerçekleştirdikleri belirlendi.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis yaptığı soruşturma sonucunda şüphelilerin Pendik bölgesinde kiraladıkları rezidanslarda oturduğunu belirledi. Polis önceki sabaha karşı daha önceden belirlediği 4 adrese operasyon düzenledi. Şüphelilerden  Mehmet A.A.'nın da aralarında bulunduğu 2'si kadın 9 kişi gözaltına alındı.

2.5 MİLYON LİRA ÇALINDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Polisin yaptığı soruşturmada şüphelilerin hırsızlık amacıyla girdikleri 12 villadan 5 otomobilin yanı sıra toplam 2,5 milyon lira değerinde hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin daha önceden polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi. Çaldıkları otomobillere sahte plaka taktıkları tespit edilen şüphelilerin bu amaçla kendilerine bir plaka basma makinesi yaptıkları öğrenildi. Bu makinenin de operasyon sırasında ele geçirildiği belirtildi.

POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRMİŞLER

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. (İSTANBUL/DHA)