100 göçmeni eve kapatıp kaçmışlar

Van'ın Erciş ilçesinde kimliği belirsiz kişiler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 100 göçmeni bir eve kapatıp ortadan kayboldu. Mahalleli tarafından kurtarılan göçmenler, İstanbul ve Ankara'ya götürülmeleri karşılığında kendilerinden kişi başı 1000'er lira alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Erciş ilçesine bağlı Tekevler Mahallesi'nde müstakil evde tutulan göçmenleri, komşular fark etti. Gelen sesler üzerine eve giden mahalle sakinleri, kapının kilitli olduğunu gördü. Kapıyı güçlükle açan mahalle sakinleri, çocuk ve kadınların aralarında bulunduğu göçmenlerle karşılaştı. Mahalleli, göçmenlere su ve yiyecek yardımında bulunduktan sonra durum polise bildirdi.

Göçmenler, eve gelen polislere, gece ve sabah saatlerinde gruplar halinde eve getirildiklerini, kapının üzerilerine kilitlendiğini, kişi başı bin lira karşılığında İstanbul ve Ankara'ya götürülmek üzere burada tutulduklarını söyledi.

ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLECEKLER

Göçmenler, iş olmadığı için ülkelerinden kaçtıklarını anlattı. Yaklaşık 100 göçmen, polis otobüslerine bindirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Polis, göçmenleri eve kilitleyip kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı. (VAN-DHA)

Etiketler göçmen Van kaçak