Omzu çıktı, acile gitti, icralık oldu!

Kayseri'de tedavi için hastaneye giden gencin babasına, sosyal güvencesi olmadığı için senet imzalatıldı. Borcu ödeyemeyen ailenin evine icra kağıdı gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde geçtiğimiz mart ayında, 21 yaşındaki Ferhat Badal, omzu çıktığı için Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Hastanesi'nin acil servisine gitti. Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan Badal'ın tedavisi için babası Behçet Badal'a 515 liralık senet imzalatıldı, ardından hastaya gerekli müdahale yapıldı. Borcu ödeyemeyen Behçet Badal'a ise icra kağıdı gönderildi. Üniversite hastanesi, sosyal güvencesi olmayan ve gelir testi yaptırmayan Ferhat Badal'a normal prosedürün uygulandığını, ancak hastanın tedavisinde bir aksama veya gecikme olmadığı bildirildi.

'YA SENET YA PEŞİN YOKSA ÇOCUĞUNU AL GÖTÜR DEDİLER'

Zor durumda olduklarını belirten baba Behçet Badal, "Oğlum Ferhat Badal'ın omzu çıktı. Sosyal güvencesi olmadığından, 'Biz çocuğunuzu tedavi edemeyiz, mutlaka senet vermelisiniz veya gece müdürüne git danış' dediler. Müdürle görüştüğümde, 'Ya senet ya da peşin ödeyeceksin. Başka yolu yok. Yoksa çocuğunu al götür' dedi. Çocuğumu alıp götürecektim, ağrısına dayanamadım. Doktorlar da 'İmzala senedi senden alamazlar bu parayı' dediler. Çocuğu ameliyathaneye aldılar. 2 saat ameliyathanede narkoz verip bayılttılar. Daha sonra servise aldılar, 3 saat kadar da serviste kaldı. Akşam saatlerinde taburcu ettiler. Bir müddet sonra eve 515 TL tutarında icra kağıdı geldi" diye açıkladı.

Behçet Badal, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız acil servislerden SGK'sı olmayan hiçbir hastadan ücret alınmayacak' dediler. Fakülte yetkilileri bizden senet almadan tedaviye başlamadılar. Ben kendim İŞKUR'dan işe yeni girdim, daha maaş bile alamadım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'dan ve tüm yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

'SİGORTASI OLMAYANLAR GELİR TESTİ YAPTIRMALI'

Bütün işlemlerin yasal ve uygulanması gereken prosedür olduğunu belirten Erciyes Üniversitesi yetkilileri, ''Son yasayla birlikte sigortası olmayan vatandaşların gelir testi yaptırması zorunluluktur. Mağdur olduğunu iddia eden bu aile gelir testi yaptırmadığı ve bu yöndeki belgeyi hastanemize getirmediği için normal prosedür uygulanmış, ancak hastanın tedavisinde bir aksama veya gecikme olmamıştır'' şeklinde konuştu.

(Kayseri/DHA)