Meriç'te kaybolanlardan anne ve 1 çocuğunun cesedine ulaşıldı

Yunanistan'a geçmek isterken eşi ve üç çocuğu Meriç'in sularında kaybolan Murat Akçabay hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı olduğu belirtildi. Akçabay, yüzerek Yunanistan'a geçerken eşi ile 3 çocuğuna suda kayboldu. Arama kurtarma çalışmalarında Akçabay'ın eşi Hatice Akçabay ile 1 yaşındaki oğlu Bekir Aras'ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'den Yunanistan'a geçmek için bindikleri tekne alabora olunca eşi ve 3 çocuğu Meriç Nehri'nin sularında kaybolan Murat Akçabay hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı olduğu belirtildi.

İstanbul 1'nci, 12'nci ve 14'ncü Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından hakkında FETÖ suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılan 36 yaşındaki Murat Akçabay, eşi Hatice Akçabay, çocukları Ahmet Esat (6), Mesut (4) ve Bekir Aras Akçabay'la (1) birlikte Edirne'ye gitti.

Murat Akçabay, Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan'a geçmek için eşi, 3 çocuğu, yabancı uyruklu 2 organizatör ve kimliği belirlenemeyen 3 kişi ile birlikte bota bindi. Edirne'nin Elçili Köyü kesiminde Meriç Nehri'ne açılan bot bir süre alabora oldu.

YUNANİSTAN'DAN SAHİL GÜVENLİK İHBAR HATTINI ARADI

Murat Akçabay, 2 organizatör ve kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi yüzerek Yunanistan tarafına çıktı. Akçabay'ın eşi ve çocukları nehrin sularında kayboldu. Akçabay, geçtiği Yunanistan'dan telefonla Sahil Güvenlik ihbar hattını arayarak, eşi ve çocuklarının Meriç Nehri'nde kaybolduğunu bildirdi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatı ile arama, kurtarma çalışması başlatıldı.

Ortak Temas Merkezi'ne bilgi verilmesi üzerine Yunanistan ekipleri de nehirde arama-kurtarma çalışmalarına katıldı.

Edirne AFAD ekiplerinin sürdürdüğü arama kurtarma çalışmalarında anne Hatice Akçabay ile oğlu Bekir Aras'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Kaybolan diğer çocuklar Ahmet Esat ve Mesut Akçabay'ı arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. (EDİRNE/DHA)

Etiketler çocuk FETÖ Meriç