40 bin TL bağışlandı, artık konuşabilecek

Erdem Candar’ın yardım çağrısı karşılık buldu. Annenin tedavisi için gerekli 40 bin TL, kimliğini gizli tutan bir hayırsever tarafından karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’da Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle yaşamını yitiren babasına bakmak için eğitimini, felç olan annesine bakmak için işini bırakan Erdem Candar’ın yardım çağrısı karşılık buldu. Annenin tedavisi için gerekli 40 bin TL, kimliğini gizli tutan bir hayırsever tarafından karşılandı. Candar çok mutlu olduğunu belirterek, "Doktorlarla görüştük. Operasyonun ardından konuşma terapistiyle annem 3-4 ay sonrası eskisi gibi konuşabilecek, en güzeli ise bana Erdem diye seslenebilecek" dedi.

Antalya’da 2005 yılında lise son sınıf öğrencisiyken KOAH hastası babası Kazım Candar’a bakmak için okulunu bırakan Erdem Candar, bir yıl sonra babasını kaybetti. Annesi Belgin Birgül  ile kalan Candar, kısa sürede bir iş bulup çalışmaya başladı. Candar’ın yaşamı, annesinin 2017 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle değişti. Beyne giden ana damarlardan birinin tıkanması sonucu konuşma yetisini kaybeden ve yürüme güçlüğü çeken annesine bakmak zorunda kalan Candar, çalıştığı işten ayrıldı.

40 BİN TL HESABINA YATIRILDI

Geçen süre içerisinde Antalya’daki tüm hastanelere giden, ancak annesinin tedavisi için artık çok geç kalındığı yönünde yanıt alan Erdem Candar, tedavi için internette araştırma yaptı. Kısa sürede İstanbul’da özel bir üniversite hastanesinde tedavi imkanı bulan Candar, annesinin raporlarıyla birlikte hastaneye gitti. Hastaneden tedavi edilebileceği yönünde yanıt alan Candar, 40 bin TL’ye ihtiyaç olduğunu öğrendi.  Kimliğini açıklamayan hayırsever, Candar’ın hesabına 40 bin TL yatırdı. (Antalya / DHA)