'Akdeniz Meyve Sineği' Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Barut çözüm istedi: Çiftçinin sinek mağduriyeti giderilsin!

Google Haberlere Abone ol

ADANA – CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 3’te 1’i ihraç edilen narenciye üretimini tehdit eden 'Akdeniz Meyve Sineği'ne karşı harekete geçilmesini ve acil çözüm üretilmesini talep etti.

‘ACİLEN HAREKETE GEÇİLMELİ’

Çukurova çiftçisini mağdur eden Akdeniz Meyve Sineği sorununu TBMM gündemine taşıyan Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkiye narenciye üretiminin 3’te 1’inin ihraç edildiğini vurgulayan Ayhan Barut, “Önemli bir gelir kaynağı olan narenciye üretimini ve ihracatını olumsuz etkileyen AMS zararlısına karşı tedbirlerin acilen alınması ve ivedilikle hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Geçen hafta Adana’da Akdeniz Meyve Sineği (AMS) zararlısı ile mücadele toplantısı yapıldığını söyleyen Ayhan Barut, şöyle devam etti: “Toplantıda AMS zararlısının üretim ve ihracat için büyük bir tehdit olduğu ifade edildi. AMS'nin önceki yıl 7-8 döl verirken, bu yıl 13-14’e kadar çıktığını, gerekli önlemlerin alınmadığı takdirde narenciye konusunda çok ciddi sıkıntıların yaşanacağını kaydetmişti." Barut, TBMM’ye sunduğu önergede söz konusu probleme karşı nasıl bir mücadele planı izleneceğini sorarak bakanlığın çiftçilerin endişesini gidermesini istedi. (HABER MERKEZİ)