Turkuaz taksilerdeki ücret farkı tartışmalara yol açıyor

İstanbul'daki turkuaz taksilerdeki ücret farkı tepki çekiyor. Duraklarda sırası gelen turkuaz taksilere, müşterilerin binmek istememesi üzerine tartışmalar yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da kullanılmaya başlanan turkuaz taksilerdeki ücret farkı nedeniyle şoförler ve müşteriler arasında tartışma yaşanıyor.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararı doğrultusunda, 31 Mayıs’tan itibaren araç ve sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segmenti şartı getirildi.

TAKSİLER SİYAH YA DA TURKUAZ OLACAK

Karara göre, taksilerin 5 yıllık kullanım süreleri dolduğunda yenilenirken ya turkuaza dönecekler ya da siyah renkte olacaklar. Geçen ay alınan bu kararın üzerine İstanbul’daki turkuaz taksilerin sayısı 30’u buldu. Segmenti yükseltilen turkuaz taksilerle birlikte araçlar lüks ve konforlu hale geldi. Fakat taksimetre ücretleri de artmış oldu.

Sarı taksilerin taksimetre açılışı 4 lira iken turkuazın 4.6 lira. Sarı taksinin kilometre ücreti 2.5 lirayken turkuazın 2.88 TL.

Turkuaz taksilerdeki fiyat artışı, İstanbulluların tepkisine yol açıyor. Özellikle duraklarda taksimetre farkı yüzünden problem yaşanıyor. Örneğin bir durakta turkuaz taksi ön sıradaysa, taksimetre ücreti fazla diye müşteri binmek istemiyor, ardından da tartışmalar yaşanıyor.

İşte bazı güzergahlarda sarı ve turkuaz taksinin taksimetre farkı:

Beşiktaş-Taksim: Sarı taksi 11 lira, turkuaz taksi 12.50 lira

Beşiktaş-Atatürk H.L.: Sarı taksi 66.5 lira, turkuaz taksi 76.6 lira

Sarıyer-Atatürk H.L.: Sarı taksi 106.5 lira, turkuaz taksi 122.70 lira

Sarıyer-Bakırköy: Sarı taksi 114 lira, turkuaz taksi 131 lira

Sarıyer-Yeni Havalimanı: Sarı taksi 129 lira, turkuaz taksi 149 lira