Köpekleri çöp kamyonunda ezdiler

Nevşehir'de belediye işçilerinin yavru köpekleri sopalarla döverek öldürdükleri iddia edildi. Kaymakamlık konuyla ilgili açıklama başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nevşehir'de iki belediye işçisinin yavru köpekleri döverek çöp kamyonuna soktuğu ve canlı canlı ezerek ölümlerine sebep oldukları iddia edildi.

SAVUNMASIZ YAVRULARI SOPALARLA DÖVDÜLER

Haberler.com'un haberine göre, Acıgöl'de belediye çalışanları olduğu iddia edilen iki kişi, sokak hayvanlarını canlı canlı çöp arabasına sokup ezerek öldürdü. İşçiler, kurtulmaya çalışan hayvanları ellerinde sopalarda döverek çöp kamyonunun içine sokmaya çalıştı. Savunmasız yavruları eze eze öldürerek çöp arabasına koyan işçiler, daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

TV8 canlı yayınına telefonla bağlanan Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, "Her zamanki gibi asılsız bir haber asılsız bir ihbar" sözleriyle iddiaları yalanladı. Yaptığı açıklamada aracın belediyeye ait hayvan toplama aracı olduğunu ve köpeklerin öldürülmeyip tedavi altına alındığını söyledi.

Ancak Acıgöl Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaparak köpeklerin çöp kamyonuna atıldığı iddialarıyla ilgili idari ve adli soruşturmaların başlatıldığını belirtti. Kaymakamlık açıklamasında, "İlimiz Acıgöl İlçesinde basına ve sosyal medyaya yansıyan olay ile ilgili olarak gerekli idari ve adli işlemler derhal başlatılmış olup, konu titizlikle incelenmektedir. Sorumlularla ilgili olarak gereği yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.