Liseli Helin Palandöken'in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mustafa Yetgin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Mustafa Yetgin'in davası karara bağlandı.

Yetgin, "tasarlayarak çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mustafa Yetgin'i araçla cinayetin işlendiği yere götüren götüren tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ise beraat etti. 

Helin Palandöken davasında ağırlaştırılmış müebbet talebiHelin Palandöken davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

AVUKAT DAYLAN: EMSAL BİR KARAR

Duruşmanın ardından Helin Palandöken'in babası ve avukatı Emrah Daylan, basın açıklaması yaptı.

"Helin'in duruşması Türkiye'deki kadınlar için çok önemli bir duruşmaydı" diyen Emrah Daylan  "Kızlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız için artık iyi hal indirimi uygulanmasın istiyorduk. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası geldi. Bu bizim için çok özel bir ceza. Bu artık emsal olacak bir karar. Çok ciddi bir karar. Çok ciddi bir ceza verildi" dedi.

NİHAT PALANDÖKEN: TEK HEDEFİMİZ CAYDIRICI CEZAYDI

Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken ise, "Ağırlaştırılmış ceza almasıydı, iyi hal indirimi almamasıydı. Tek hedefimiz caydırıcı ceza idi. Türkiye'ye örnek olacak bir ceza lazımdı. Biz o cezayı yakaladık ama tabii ki, içimiz soğumaz. Evladımız gitti, her zaman, her yerde onun izi vardır. Ama iyi ceza aldı, sevindik. Az da olsa ferahladım" diye konuştu.

Açıklamadan sonra Leyla Aydemir ve Eylül Yağlıkara'nın fotoğraflarını eline alan Nihat Palandöken, "İşte bu çocuklar ölmesin. Hadi benim kızım aşıktı, bu kız daha süt emiyordu" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Pendik ilçesindeki Güzeyalı Tren İstasyonu yakınındaki Bağdat Caddesi’ne 13 Ekim’de arkadaşının aracıyla gelen 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, Pendik İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan üç liselinin önünü kesmiş, pompalı tüfekle 17 yaşındaki Helin Palandöken, Cemil Yıldız ve Deniz Morsümbül’e ateş etmişti.

Yıldız ve Morsümbül yaralanmış, Palandöken hayatını kaybetmişti. Yetgin’se polisten kaçarak saklandığı Pendik İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bileklerini keserek intihar etmeye çalışırken silahıyla birlikte yakalanmıştı. (İSTANBUL DHA)

Helin Palandöken'in öldürülmesiyle davaya sanık yerine başka kişi getirildiHelin Palandöken'in öldürülmesiyle davaya sanık yerine başka kişi getirildi

Helin Palandöken'in cenazesinde havaya ateş eden şahıs gözaltına alınıp serbest bırakıldıHelin Palandöken'in cenazesinde havaya ateş eden şahıs gözaltına alınıp serbest bırakıldı