Kimyasal atık fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

Ankara'da kimyasal atıkların bulunduğu bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da geri dönüşüm, atık ve kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Keresteciler Sitesi'ndeki bir fabrikada yangın çıktı. Fabrikadan dumanların yükseldiğini fark edenler, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yoğun duman ve kimyasal atıktan çıkan koku nedeniyle zor anlar yaşarken bir itfaiye çalışanı asit kokusundan etkilenerek tedavi altına alındı. 1 fabrika işçisi de yaralandı.

AFAD EKİPLERİ İNCELEMEDE BULUNDU

Bu arada olay yerine gelen AFAD ekipleri de tesis içerisine girerek asit ölçümü yaptı. Halen dumanların yükseldiği fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Fabrika sahibi Coşkun Cihangir, yangını ilk önce fabrika bekçisinin görerek müdahalede bulunduğunu söyledi. Yangının elektrik kontağından çıktığını öne süren Cihangir, "Alev bir anda yayılmış. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi. Burası geri dönüşüm kimyasal toplama yeri. Fabrika külliyen yandı" dedi. (ANKARA/DHA)