Anadoluhisarı İdman Yurdu'ndan İBB'ye tepki: Küçüksu Çayırı'ndan bizi niye attınız?

Beykoz'daki Küçüksu Çayırı İBB tarafından yeniden düzenleniyor. Yıllarca Küçüksu Çayırı'nda faaliyet gösteren 100 yıllık spor kulübü Anadoluhisarı İdman Yurdu'nun tesisi ise yeni projede yok! Kulüp başkanı Cenk Nur, tesislerinin projeye dahil edilmesini isteyerek; "Kulübümüzün şu an kendisine ait tesislerinin olmadığı yetkililerce bilinmesine rağmen projede yer verilmemiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Beykoz'daki Anadoluhisarı’nda yer alan Küçüksu Çayırı İBB tarafından yeniden düzenleniyor. Yaklaşık 256 yıllık tarihi bulunan Küçüksu Çayırı'nda yıllarca faaliyet gösteren spor kulübü Anadoluhisarı İdman Yurdu ise projede kendilerine tesis verilmemesini eleştirdi. Küçüksu Çayırı'nın yeni projesinde meydan, kafeterya, otopark bulunduğunu hatırlatan Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Cenk Nur, İBB'ye (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) çağrıda bulunarak; “Tek isteğimiz, Anadoluhisarı İdman Yurdu’nun hak ettiği yuvası Küçüksu Çayırı’nda bir evi olması” diyor.

'MUTLU ETTİ FAKAT...'

Anadoluhisarı İdman Yurdu Başkanı Cenk Nur, yıllarca atıl durumunda olan Küçüksu Çayırı'nın yeniden düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu fakat projede spor tesisi olmamasını eleştirirken İBB'ye, şöyle sesleniyor: “Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor kulübünün eskiden olduğu gibi bir tesisinin olmasını ve gençlerimiz ile çocuklarımızın spor yapabileceği sahaların olmasını istiyoruz. Yıllardır atıl ve kötü durumda olan Küçüksu çayırının düzenlenmesi, Anadoluhisarlıları çok mutlu etti. Fakat projede spor tesislerinin ve kulüp için hiçbir şey olmaması da hayal kırıklığı yarattı. Tek isteğimiz, Anadoluhisarı İdman Yurdu’nun hak ettiği yuvası Küçüksu Çayırı’nda bir evi olması."

Anadoluhisarı İdman Yurdu Başkanı Cenk Nur, spor tesislerinin projeye dahil edilmesini istiyor...

'KÜÇÜKSU ÇAYIRI'NI NEDEN İSTİYORUZ?'

"Anadolu Hisarı İdman Yurdu yönetimi ve halkı olarak sayın cumhurbaşkanımıza ulaşmak, sesimizi duyurmak amacıyla her yolu denemekteyiz" diyen Nur, yeniden profesyonel lige çıkabilmek için tesislerinin tekrardan yapılmasını isteyerek şöyle devam etti:

“Amacımız geleceğe güvenle bakan eğitimli ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek. Anadolu Hisarı İdman Yurdu yönetimi olarak bizler elimizden gelen her çabayı göstermeye hazırız. Bizler, Çanakkale savaşında şehit verdiğimiz sporcularımıza vefa borcumuzu ödemek için Küçüksu Çayırı'nı istiyoruz. Milli takımımızı temsil eden ve Balkan Şampiyonu olan Kürek takımımız için Küçüksu Çayırı'nı istiyoruz. Antrenman yapacağımız bir tesis istiyoruz çünkü haklı amaçlarımız ve geleceğe umutla bakacak yeni nesillerimiz bulunmaktadır. Bu nesillere karşı görevimizi yerine getirmek bizlerin, belediyelerimizin ve devletimizin sorumluluğu içerisinde olmalı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 yılında katıldığı bir televizyon programında futbol kariyeri boyunca sadece Anadoluhisarı'nın standında bir kere kırmızı kart gördüğünü anlatmıştı.

'SEMTİMİZLE, KULÜBÜMÜZLE HARMANLANMIŞ BİR MEKAN'

Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü'nün Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Şaşmezer ise Küçüksu Çayırı'nın tarihi bir mekan olduğunu söyleyerek; “Küçüksu Çayırı sadece yeşilliği ile gözlere güzel gelen bir alan değil. Semtimizle, kulübümüzle bir arada harmanlanmış tarihi bir mekan” diyor: “Anadoluhisarı ve civarında sayısız genç, uzun yıllar boyu kulübümüzün çatısı altında bir araya gelmiş, çeşitli branşlarda faaliyet göstermiş, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle yararlı bireyler olarak yetişti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü inşaatı zamanında, köprü şantiyesi olarak kullanılan ve tahribata uğramış olan Küçüksu Çayırı, yaklaşık 34 yıl sonra yapılan planlama ile atıl halden çıkarak insanların mesire alanı olarak kullanacağı bir hale gelecek şekilde düzenlenmekte. Fakat çok önemli hatta en önemli eksiği Anadoluhisarı Spor Kulübü’ne şu an kendisine ait tesislerinin olmadığı yetkililerce de bilinmesine rağmen bu çalışma içinde yer verilmemiş. Yüz yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve çayırda doğmuş bu güzide kulüp yeni projede unutuluyor. Çayırımızın yeniden düzenlendiği bugünlerde, plana dahil olmayan en büyük eksiğin, kulübümüzün sosyal ve spor tesislerinin projeye dahil edilmesi bütün Hisarlıların en büyük arzusu.”

Anadoluhisarı İdman Yurdu, kurulduğu ilk yıllardan itibaren çeşitli spor dallarında faaliyet göstermişti...

100 YILLIK TARİH...

Projede spor tesislerinin de yer almasını isteyen kulübün 100 yıllık bir tarihi var. Anadoluhisarı İdman Yurdu, tarihte birçok önemli olaya tanıklık etmiş. Bunlardan biri de 1914’te Alman Goben zırhlısı mürettebatının, Küçüksu mesire yerinde Anadoluhisarı İdman Yurdu sporcuları ile yaptıkları futbol maçı. Anadoluhisarı İdman Yurdu, kurulduğu ilk yıllardan itibaren çeşitli spor dallarında faaliyet gösterdi. Küçüksu Çayırı’ndaki spor kulübü yıkılana dek, çim hokeyi, futbol, kürek, güreş, İsveç jimnastiği, atıcılık, lobut, eskrim, avcılık, izcilik, sırıkla atlama, disk ve gülle gibi pek çok spor yapılıyordu. Ayrıca cumhurbaşkanı Erdoğan 2017 yılında katıldığı bir televizyon programında futbol kariyeri boyunca sadece Anadoluhisarı'nın standında bir kere kırmızı kart gördüğünü anlatmıştı.