Adalar'da faytonculardan eylem

Faytoncular, atsız fayton taleplerine karşı koşum takımlı protestoda bulundu. Faytoncular Odası, at ambulansı ve veteriner hizmeti başlatacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Adalar'da  fayton atlarının ölümü ve kötü şartlarda kullanımı protestoların hedefi olan faytoncular bu kez kendileri eylemdeydi. Pazar günü Büyükada meydanda toplanıp, atlarını faytonlardan ayıran ve kendilerini faytona koşan faytoncular "Adalar faytonsuz, faytonlar atsız olmaz" dediler.

Eylemle ilgili olarak bilgi veren Faytoncular Odası'nın yeni başkanı Hıdır Ünal, bundan sonra bazı şeylerin değişeceğini belirterek, "Bir at ambulansı yapacağız. Her olaya anında müdahale edecek. Ayrıca uzmanlığı at üzerine olan bir veteriner ile kadrolu olarak kendi yerimizde revir kurup çalışacağız. Şu anda adada bin 106 at var ama gebesi var hastası var yaşlısı var koşulan at sayısı 900'dür. Adalar faytonsuz, faytonlar atsız olmaz" dedi.

Büyükada, Burgazada ve Heybeliada' da başlayan eylemlerde sadece 8 fayton işe çıkarılırken, Faytoncular Odası, yaşanan tüm sorunların çözüleceğini öne sürdü. (İSTANBUL-DHA)

Etiketler Adalar Fayton