Ayvalık'ta balıkçı teknesi battı: 4 kişi kayıp

Ayvalık açıklarında, içinde 5 kişinin içinde bulunduğu 'Belinay' isimli tekne, fırtına nedeniyle alabora oldu. 1 kişi kurtarılırken, kayıp 4 kişi aranıyor. Sağ kurtulan Mert Boysener'in verdiği bilgilerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, batan teknenin yerini tespit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 'Belinay' isimli teknenin sahibi Volkan Çanakçı, beraberindeki Mert Boysener, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı ile birlikte deniz patlıcanı avcılığı için denize açıldı.

Ayvalık ilçesi, Altınova Mahallesi, Öğretmenler Sitesi açıklarında, çıkan fırtına nedeniyle tekne alabora oldu ve battı. Teknedeki Mert Boysener sahile doğru yüzmeye çalıştığı sırada, İzmir'in Dikili ilçesinde devriye görevi yapan bir Sahil Güvenlik Komutanlığı botu tarafından bulunarak kurtarıldı.

Kayıp olan Volkan Çanakçı, Mustafa Fırat Göral, Hayri Kar ve Kerem İncedayı'yı arama çalışmaları ise karadan jandarma ekipleri, havadan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 uçağı ile 2 helikopteri, denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın üç botu ve balıkçılar tarafından sürdürülüyor.

TEKNENİN YERİ TESPİT EDİLDİ

Kazadan sağ kurtulan Mert Boysener'in verdiği bilgiler doğrultusunda havadan, denizden ve karadan arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, batık teknenin yerini tespit etti. İzmir'den gelen dalgıçlar, batık tekneye dalış yaparak, içinde kimse olup olmadığını araştıracak. Ancak yetkililer, kaza sırasında üstündeki 5 kişinin denize düştüğünü, bu nedenle teknede birilerinin bulunma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

'SEN GİT YARDIM GETİR' DEMİŞLER

Sağ kurtulan Mert Boysener'in, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine verdiği ifadede, "Beş kişi denize düştük, hepimiz sağdık. Benim yüzmem iyi olduğu için diğer arkadalar, 'Sen git bize de yardım getir' dedi. Ben de sahile doğru yüzmeye başladım. Bir bot beni kıyıya yüzerken kurtardı" dediği öğrenildi.

Kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarına Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekiplerinin 3 bot ve 1 helikopterle katıldığı belirtildi.(BALIKESİR/DHA)