'İçine bakmadığımız bavuldan 500 bin lira çıktı' açıklaması kurgu çıktı

Antalya'da iki arkadaş, arabalarında unutulan ve içinde 500 bin lira olan bavulu sahiplerine teslim ettiklerini söylediler. Kendileriyle ilgili haberlerin ardından iki arkadaş, olayın doğru olmadığını açıkladılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ercan Şaşıoğlu ve Mehmet Aka, Antalya'nın Kaş ilçesindeki bir otelin sahibi olduklarını söyleyen yaşlı çiftin, otostop yapıp bindikleri otomobilde unuttukları, içinde 500 bin lira olan bavulu sahibine ulaştırdıklarını söylediler. Kendileriyle ilgili haberlerin ardından olayın kurgu olduğu iddia edildi. İşsiz olduklarını söyleyen Ercan Şaşıoğlu, "6 Mayıs'ta işten çıkarıldık. Ne yaptığımı bilmiyorum. Kendimize dikkati çekmek için bunu uydurduk" dedi.

Kaş'ta kasap olarak çalışan Mehmet Aka ve Ercan Şaşıoğlu, dün yolda otostop çeken yaşlı bir çifti otomobile alıp, ilçeye getirdiklerini söylediler. İki arkadaşın anlattığına göre, kendilerini otel sahibi olarak tanıtan yaşlı çift, otomobilde bavullarını unuttu. Bir süre sonra bavulu fark eden Aka ve Şaşıoğlu, kendilerine kartvizitlerini veren çifte ulaştı. Çift teşekkür ederek Aka ve Şaşıoğlu'na bavulun içindeki, Kalkan'da sattıkları villanın parası olan 500 bin lirayı gösterdi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen çift, Aka ve Şaşıoğlu'nu 10'ar bin lira ile ödüllendirdi.

Bir süre sonra aynı işyerinde çalışan Şaşıoğlu ve Aka'nın yeni bir iş bulabilmek umuduyla böyle bir kurgu hazırladığını öne sürüldü. Ercan Şaşıoğlu, kendilerini arayan gazetecilere bu kez olayın yalan söyledi. Şaşıoğlu, "İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyorduk. 6 Mayıs'ta işten çıkarıldık. Ne yaptığımı bilmiyorum. Kendimize dikkati çekmek için bunu uydurduk. 'Acaba dikkat çekip bir iş bulabilir miyiz' diye düşündük. Herkesten özür diliyoruz" dedi. (ANTALYA/DHA)