Çocuğunun mezuniyetini kutlayan anne babaya gözaltı!

İstanbul'da mezuniyet kutlaması için istenen 200 lirayı ödemek istemeyen anne baba okul önünde alternatif mezuniyet kutlaması yaptı. Kutlama sonrası okula giren anne baba gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Fatih Emin Ali Yaşin İlkokulu'nda okuyan çocuklarının mezuniyeti için istenen 200 lirayı protesto ederek okul önünde kutlama yapan Ayhan Kaya ve eşi Elif Kaya polis tarafından gözaltına alındı.

Elif Kaya çocuğu için sokakta düzenlediği mezuniyet kutlamasında yaptığı konuşmada 'okul yönetimince mezuniyet için istenen paranın yüksek olduğunu ve velilere dayatıldığını' söyledi. Velilerin okul yönetiminin baskısıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Kaya çifti, destekçilere pasta ve kek dağıttıktan sonra okula girdi. Elif Kaya ve Ayhan Kaya burada okul müdürü tarafından çağrıldığı belirtilen polisler tarafından gözaltına alınarak Şehremini Karakolu’na götürüldüler.

'OTELDE KUTLAMA ŞART KOŞULDU'

Okulda yaklaşık 5 ay önce gündeme getirilen mezuniyet balosu önerisi veliler arasında tartışmaya neden olmuştu. Önce bir sınıfın, sonrasında mezuniyet balosu yapan dört sınıfın birden, anlaşılan bir otelde kişi başı 200 liraya mezuniyet kutlamasına götürülmek istenmesine bazı veliler karşı çıktı. Bütün önerilerin dikkate alınacağı söylenerek başlayan sürecin tek bir otelin dayatılması ile sonuçlandığını belirten veliler, organizasyonlarla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen okul yönetimine okulda da kutlama düzenlenmesi çağrısı yaptı. Ancak bu öneri de yönetimde kabul görmedi. Bunun üzerine daha önce de bir veli okul önünde pasta keserek çocuğunun mezun olmasını kutlamıştı. (HABER MERKEZİ)