Boşanma davasında 'mesajlaşma' tazminatı

Öğretmen çiftin boşanma davasında 'mesajlaşma' delil sayıldı. Kadın öğretmen, öğrencisiyle mesajlaştığı için eski eşine 20 bin TL tazminat ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da kadın öğretmen ile erkek öğrencisi arasındaki mesajlaşma boşanma ve tazminat davasında delil kabul edildi. Boşanma kararı veren mahkeme kadın öğretmen  D.D.'ye eşine  20 bin TL tazminat ödemeye de mahkum etti.

Konya'da bir lisede İngilizce öğretmeni olan D.D. ile eşi boşanma davası açtı. Boşanma davası sürerken D.D'nin kocası, eşinin öğrencisiyle mesajlaştığını öne sürerek tazminat davası açtı. Davacı koca mahkemeye verdiği dilekçede "Boşanma davamızın sürdüğü sırada eşim kişisel haklarıma saygısızlık yapmış, edep dışı davranışta bulunmuş ve sadakat yükümlülüğünü yerine getirmemiştir" dedi. Koca, bu iddialarına eşinin öğrencisiyle mesajlaşmasını ve gönderdiği fotoğrafları delil göstererek 200 bin TL tazminat talep etti.

D.D. ise  eşinin kendisiyle ilgilenmediğini ve şiddet uyguladığını söyleyerek karşı tazminat davası açtı. Davayı gören aile mahkemesi, çiftin boşanmasına karar verdi. Ancak D.D.'nin açtığı davaları reddetti. Mahkeme, D.D.'nin, öğretmen eşine 20 bin TL tazminat ödemesine de karar verdi. (KONYA/DHA)