Pizzaya tükürme davası başladı

Eskişehir'de, bir kuryenin pizzaya tükürmesiyle ilgili dava başladı. Firma avukatı şantaj iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de bir kuryenin pizzaya tükürmesiyle ilgili dava, Tüketici Mahkemesi'nde başladı. Firma avukatı olayın kurgu ve şantaj amaçlı olduğunu iddia ederken, şikayetçi olan müşteri Hüseyin Alyüz ise "Kurye ile benim yakınlığımdan söz edilemez. Kurgudan bahsetmek mümkün değildir" dedi.

Eskişehir'de, 24 Aralık'ta 2017'de, Burak S. adlı kurye müşteriye götürdüğü pizzaya tükürdü. Apartmanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüde, Burak S.'nin pizzaya tükürme anını cep telefonuyla çektiği görüldü. Burak S. daha sonra pizzayı, sipariş veren Hüseyin Alyüz'de teslim etti.

Hüseyin Alyüz'ün şikayeti üzerine Eskişehir Ticaret Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına Alyüz ve avukatı ile pizza firmasının avukatları katıldı. Kurye Burak S.'nin katılmadığı duruşmada Hüseyin Alyüz'ün avukatı Kemal Sayılır, güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu CD'yi delil olarak sundu.

FİRMA AVUKATINDAN 'ŞANTAJ' İDDİASI

Firma avukatı İsmail Hakkı Gülhan ise davanın reddini talep etti. Olayın planlı olduğunu iddia eden Gülhan, "Bu planlı yapılmış bir iştir. Savcılık soruşturması devam etmektedir. Burada oluşan bir zarar yoktur. 20 dakika sonra genel müdürümüz davacıyı aramıştır. Davacı da kendisiyle değil avukatı ile görüşmesini istemiştir. Olay görüntüleri de basına aktarılmıştır" dedi.

Pizza firmasının Eskişehir'deki hasılatının yüzde 20 düştüğünü söyleyen Gülhan, "Yapılan iş hukuka uygun değildir ve ahlaki değildir. Savcılık dosyası sonucunun beklenmesini istiyoruz. Davanın zararının da tespit edilmesini istiyoruz. Franchise şirketlerin çalışanlarının eylemlerinden dolayı firma sorumlu değildir" diye konuştu.

"Beni aradıklarında pizzayı yemediklerini söylemişlerdi" diyen Gülhan. "Doktora gittiği, kilo kaybettiği iddiaları doğru değildir. Delillerini oluşturmak içindir. Kamera görüntüleri mahkemeye sunulmadan internet ortamına sızdırıldı. Davanın reddini istiyoruz. Biz zararı karşılamaya hazırız, ortada kurgu ve şantaj vardır. Firmada 100 kişi çalışmaktadır ve bu kişilerin de ekmeği ile oynanmıştır" ifadelerini kullandı.

'DIŞARIDA YEMEK YİYEMİYORUM'

Şikayetçi Hüseyin Alyüz ise "Kendim de gıda işi yapıyorum. Sadece kendi işyerimde yemek yiyorum. Dışarıda yemek yiyemiyorum. Kurye ile benim yakınlığımdan söz edilemez. Kurgudan bahsetmek mümkün değildir. Güvenlik kamerası ile kurye arasında bir metrelik mesafe vardır. Şantaj iddiasını kabul etmiyorum. Pizza şirketi tarafımıza gönderdiği yazılarda ahlak dışı bir olay olduğunu kabul etmiş ve defalarca özürlerini iletmiştir" dedi.

Mahkeme hakimi, davacı ve davalı tarafı anlaşmaları için arabuluculuğa sevk edebileceğini hatırlattı. Taraflar ise arabuluculuğa başvurmayı düşünmediklerini belirtti. Hakim, tarafların tanık bildirmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi. (ESKİŞEHİR/DHA)