Zonguldak'ta ve Şanlıurfa'da 23 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Zonguldak ve Şanlıurfa'da 23 öğrenci, hastalandı. Öğrencilerin gıdalardan rahatsızlandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta 11 öğrenci, Şanlıurfa'da ise 12 öğrenci okulda yedikleri yiyeceklerden rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde okulda kutlanan doğum gününde pasta ve kurabiye yedikten sonra rahatsızlanan 11 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ören Ortaokulu'nda yaşanan olayda, öğrencilerde kusma ve mide bulantısı şikayeti görülmesi üzerine sağlık ekiplerine haber verildi.

Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı.

Şanlıurfa'da ise Mustafa Hüsnü Özyeğin İlkokulu'nda marketten alınan baklavadan yiyen öğrenciler bir süre sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı ve şiddetli karın ağrısı şikayetiyle öğretmenlerine başvuran 12 öğrenci, ambulansla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

Öğrencilerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, çocukların zehirlenmesine yol açtığı öne sürülen baklavadan numune alındı. (DHA)