İstanbul'da eski lunaparka cami yapılacak

İstanbul Fatih’teki eski Lunapark alanının altına otopark, üstüne ise park ve cami projesi kabul edildi. CHP’li Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, yeşil alanları desteklediklerini ancak bu satıştaki meblağın rahatsızlık uyandırdığını söyledi ve dava sonuçlanana kadar alanda tasarruf yapılmamasını önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’un Fatih ilçesinde Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski Lunapark Gazinosu’nun bulunduğu adanın kamulaştırılmasından sonra hazırlanan imar değişikliği planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Habertürk’ün haberine göre; İBB’nin hazırladığı “Molla Gürani Parkı Fikir Projesi” kapsamında alanının tamamının park alanı olması, altına otopark inşa edilmesi, üstteki bir bölümüne ise cami yapılması planlandı. Plan değişikliği, AK Parti'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

CHP’den ise fiyat itirazı geldi. CHP’li Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, yeşil alanları desteklediklerini ancak bu satıştaki meblağın rahatsızlık uyandırdığını söyledi ve dava sonuçlanana kadar alanda tasarruf yapılmamasını önerdi. AK Parti'li üyeler ise bunun Gülsever’in şahsi görüşü olduğunu belirtip değişikliği kabul etti.

Etiketler ibb Fatih lunapark