Ankara metrosundaki patlama sesiyle ilgili valilik ve belediyeden farklı açıklama

Ankara metrosunda patlama sesi duyuldu. Valilik 'patlama' belediye 'patlama yok' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'daYenimahalle Metro İstasyonu'nda patlama meydana geldi. Elektrik panosunda meydana geldiği sanılan patlama nedeniyle metro seferleri 10 dakika durdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Valiliği, patlamanın saat 08.10'da meydana geldiğini söyledi.

Valiliğin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bugün sabah 08.10 sularında Yenimahalle ilçemizde bulunan Hastane- Metro İstasyonu’nda maddi hasarlı bir patlama meydana gelmiştir. İlk tespitlere göre patlamanın istasyondaki elektrik panosundan kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Patlamada can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Metro seferleri 10 dakikalık aradan sonra tekrar başlatılmıştır. Başlatılan inceleme ve soruşturma devam etmekte olup yapılan teknik incelemenin ardından kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

BELEDİYE: PATLAMA OLMADI

Konuya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar yer aldı: "Bu sabah 08.10 saatlerinde Yenimahalle Hastane - Metro İstasyonu'nda ticari servisini yapan bir trende yüksek gerilimden dolayı kontaktörler açtırma yapmıştır. Trenleri yüksek gerilime karşı koruyan emniyet ünitesi kontaktörleri de bu esnada açılarak devreye girmiştir. Yolcularımız tarafından duyulan yüksek ses, kontaktörlerin açması ve basınçlı havanın boşalma sesidir. Metro seferlerinde hiçbir aksama olmadığı gibi herhangi bir elektrik problemi de bulunmamaktadır." (ANKARA/DHA)

Etiketler metro patlama Ankara