İki yıldır kapalı olan Fikret Otyam Kütüphanesi için çağrı

Gazeteci, ressam Fikret Otyam adına Harran'da açılan kütüphane iki yıldır personel eksikliği nedeniyle kapalı. Otyam'ın kızı Döne Otyam Kültür Bakanlığı'na çağrı yaparak Harranlı çocukların kütüphanelerine kavuşmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gazeteci ve ressam Fikret Otyam adına 2001 yılında Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde açılan kütüphane yaklaşık iki yıldır kapalı. Kültür Bakanlığı'na bağlı faaliyete başlayan kütüphanenin kapanmasının nedeni ise görevlendirecek personelin olmaması. Kütüphanenin yeniden açılmasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından çağrı yapan Otyam'ın kızı Döne Otyam, "Babam yaşasaydı çok üzülür ve orayı açtırmak için uğraşırdı" dedi.

'O ÇOCUKLAR KÜTÜPHANEDEN MAHRUM KALMAMALI'

Harranlı öğrencilerin özellikle sınav dönemlerinde çalışmak için kullandıkları kütüphanenin iki yıldır kapalı olduğuyla ilgili sayısız e-posta gönderdiği Döne Otyam konuyla ilgili önce Harran Kaymakamlığı'nı aradı. Kaymakamlık, kütüphanenin iki yıldır personel eksikliği nedeniyle kapalı olduğunu söyledi. En son iki yıl önce ziyarete gittiğinde birçok çocuğun kütüphanede ders çalıştığını görüp sevindiğini, kapandığından bu yana ise çok üzücü mesajlar aldığını söyleyen Döne Otyam konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Harranlı çocuklar kütüphanenin kapanmasına üzüldüler.

"Aldığım mesajlar beni çok üzüyor. Herkes babam için Urfa'nın, Harran'ın özel bir yeri olduğunu biliyor. Orada yaşayan, o kütüphaneyi kullanan gençler, çocuklar onu hiç görmemiş olsalar da bunu biliyorlar. "Babanızın adını taşıyan bu kütüphaneye sahip çıkın" diye yazıyorlar bana ve çok üzülüyorum. Elimden tek gelen buradan, sosyal medya aracılığıyla sesimi duyurmak oldu. Siz de oradan duyup aradınız. Elimden başka ne gelir bilmiyorum. Kaymakamlığı aradığımda iki yıl önce ayrılan personelin yerine yeni birinin atanmadığını ve kütüphanenin iki yıldır bu gerekçeyle kapalı olduğunu öğrendim. Buradan, sizin aracılığınızla Kültür Bakanlığı'na bir çağrı yapmak istiyorum, lütfen o çocukların severek gittikleri kütüphaneden mahrum kalmamaları adına gerekeni yapsınlar. Çocuklar orada çok mutlu, huzurlu çalıştıklarını söylüyorlar. Kütüphanenin girişinde babamın açılıştaki fotoğrafları var. Babamı hiç tanımadıkları halde onu çok seviyorlar. Eğer babam yaşasaydı çok üzülür ve orayı açtırmak için uğraşırdı."