Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı

İstanbul'da Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı. Yoğun bakımdakiler dışında bütün hastalar tahliye edildi. Açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Yangın kontrol altına alındı. İtfaiye tüm katlara ulaştı ve duman tahliyesi yapıyor" dedi. Yangın alarmının çalışmadığını söyleyen hasta yakını Erkan Canbay, "Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar" diye konuştu. Yangına müdahale eden itfaiyeciler de dumandan etkilendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde yangın çıktı.

Hastanenin dış cephesinde başlayan yangına müdahale için Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yangın binanın çatısına kadar ulaştı. Binadan zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Yoğun bakım kalan hastalar haricinden bütün hastalar tahliye edildi. İtfaiye ekipleri hastane binasının yakınındaki binaları da tahliye etti.

İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yangında can kaybı ya da yaralanma yaşamadığını açıkladı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, dumandan etkilenenler olduğunu söyledi.

ŞAHİN: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Yangın büyük bir kısmıyla kontrol altına alındı. İçeriden itfaiyecilerimizin verdiği bilgiye göre içeride yangın yok, sadece duman var. Duman tahliyesi yapılıyor. Yangın dış yüzeyde ve çatıda meydana geldi. İçerideki hastaların tamamı tahliye edilmiş durumda" dedi.

Yoğun bakımdaki hastaların içeride olduğunu söyleyen söyleyen Şahin, "Yalnız 8'inci katta yoğun bakımda olan hastalarımız güvenli bir alana alınarak hem itfaiyemizin hem doktorlarımızın kontrolü altında. Şu anda orada tutuluyorlar. Aşağıya inme noktasında eğer karar verilirse, doktorlarımız 'uygundur, indirilebilir' derlerse indirilecektirler. Yoksa şu anda arkadaşlarımın verdiği ilk bilgiye göre orada güvenli bir noktada tutuluyorlar" diye konuştu.

7 yıl sonra aynı yer yeniden yandı7 yıl sonra aynı yer yeniden yandı

'İKİ BAŞSAVCI VEKİLİ VE DÖRT SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ'

"Dumandan etkilenmişler mi?" şeklindeki bir soruya Şahin, "Dumandan etkilendiklerine dair bir bilgi vermediler ama etkilenmiş olsalardı onu da söylerlerdi bana. Bunlar biliyorsunuz ilk bilgiler. Daha detaylı bilgiler daha sonra sizinle paylaşılacaktır" şeklinde yanıt verdi.

Şahin, 2 başsavcı vekili ve 4 savcının da yangınla ilgili görevlendirildiğini kaydetti. Şahin, "Burada sayın başsavcımızla da beraberiz. İki başsavcı vekilimiz ve dört savcımız konuyla ilgilendirildiğini şimdi bana söyledi" dedi.

YANGIN ALARMI ÇALIŞMADI İDDİASI

CNN Türk yayınında konuşan hasta yakını Erkan Canbay, eşinin hasta olduğunu ve yangın başladığında sekizinci katta olduklarını söyledi. Yangın alarmının çalışmadığını belirten Canbay, "Üstelik iki katı duman kapladıktan sonra seslenerek haber veriyorlar. Birçok hasta sedyede kaldı, şoktayım, anlamıyorum. Hastamı götürmeye çalışıyorum, ikimizde halsiziz, perişanız" dedi.

İTFAİYECİLER DE DUMANDAN ETKİLENDİ

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri de dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen itfaiyecilere, ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı. Sağlık ekiplerinin getirdiği sedyeye konan itfaiyeciler ambulans taşınarak burada müdahaleye devam edildi.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALAR DA TAHLİYE EDİLDİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yoğun bakımdaki hastaları da tahliye edildiğini açıkladı. Demircan, "Yoğun bakımda olan bütün hastalarımız tahliye edildi. İçeride hiç bir hastamız yok" dedi.

26 Eylül 2011'de bina inşaat halindeyken, dış cephesinde yangın çıkmıştı. (DHA-HABER MERKEZİ)