18 yıldır kayıp kızını arıyor: Umut biterse hayat biter

Mahmut Özdemir, 18 yıl önce, 5 yaşındayken evinin önünde oynarken kaybolan kızı Sinem Özdemir'i arıyor. Kızının hala yaşadığına inanan baba Özdemir, "Umudun bittiği an hayat biter" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsun'da yaşayan Mahmut Özdemir, 18 yıl önce, 5 yaşındayken evinin önünde oynarken kaybolan kızı Sinem Özdemir'i arıyor. Mahmut Özdemir, "18 yıl oldu halen bekliyorum. Umudun bittiği an hayat biter. Bizim umudumuz her sabah ve akşam aynı. Kızım ölü ya da diri bulunacak. Ümidimiz yaşadığına dair" dedi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak'ta 2000 yılı Haziran ayında, Sinem Özdemir evinin önünde oynarken kayboldu. Ayşe ve Mahmut Özdemir çifti, yıllarca kızlarından haber bekledi. Geçen zaman içerisinde herhangi bir ize rastlanılamadı.

Kaybolduğu tarihten bugüne kadar Sinem Özdemir'in dosyasına bakan 6 başsavcı ve 6 emniyet müdürü değişti ancak hiç bir sonuca uluşılamadı.

2014 yılında dönemin savcısı Vedat Soğukpınar Zeytinlik Mahallesi'nde cinsel suçlardan hapis cezası alan ve sabıkası bulunan kişileri belirledi. Belirlenen isimlerin dosyaları incelendi. 2008 yılında intihar eden Ahmet Demirci adı üzerinde yoğunlaşıldı. Sinem Özdemir'in evine çok yakın mesafede oturan Demirci'nin 1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğunu, cinsel saldırıda bulunup öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp delil yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıkınca, eşi ifadeye çağrıldı.

MUTFAK TEZGAHININ ALTINDAN KAFATASI VE KEMİLER ÇIKTI

Eşi  o dönem Ahmet Demirci'nin mutfak tezgahını değiştirdiğini öğrendi. Bunun üzerine savcılık şu an boş olan ve kullanılmayan evin mutfağında kazı çalışması yaptı. Yapılan kazıda, bir kişiye ait kafatası, diş ve kemik parçaları bulundu. Alınan parçalar İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede evde bulunan kemik parçalarının Sinem Özdemir'e ait olmadığı bunun 15 yaşlarında başka bir kız çocuğuna ait olduğunu saptadı.

Hem kayıp hem de cinayet olarak iki farklı dosya üzerinden yapılan incelemelerde hiçbir sonuç elde edilemedi. Sinem Özdemir'in yaşayıp yaşamadığı belirsizliğini korurken, Samsun Emniyeti evde bulunan kemik parçalarının kime ait olduğunu araştırmaya başladı. Ancak kemik parçalarının çok fazla deforme olduğu için kimlik tespiti yapılamadığı açıklandı.

'GELİNEN NOKTA BAŞLADIĞIMIZ NOKTA'

Olay 18 yıldır çözülemese de Sinem Özdemir'in ailesi umudunu koruyor. Kızlarının yaşadığına inanan baba Mahmut Özdemir, “Şu anda son gelinen nokta başladığımız nokta. Değişen bir şey yok. Kızımızı nasıl kaybettiysek aynı noktadayız. Bugün 18 sene oldu ama her şey aynı, değişen bir şey yok” dedi.

Kızını 18 sene önce kaybolduğu Zeytinlik Mahallesi’nde görenlerin ve bilenlerin olduğunu iddia eden baba Özdemir, şunları anlattı: “Kızımın kayıp olmasıyla ilgili dosya emniyette hep açık ama sadece açık. Herhangi bir gelişme yok. Emniyetin elinde de bir bilgi yok. 18 yıl oldu halen bekliyorum. Umudun bittiği an hayatta biter. Bizim umudumuz her sabah ve akşam aynı. Gülsek, oynasak da acı içimizde. Bizim eski oturduğumuz mahallede görenler ve bilenler var. Zeytinlik Mahallesinde kadınlar o mevsimde gece yarısına kadar sokakta evlerinin önünde oturur. Ama kızımın kaybolduğu gün kadınlar sözleşmiş gibi sokakta bir kişi bile yok. Orada bir bilen var. Onu nasıl çözerler, bilgi alırlar o da emniyet ile savcılığın işi. Emniyetin elinde bir bilgi ve bir şey olmadığı için aşama kaydedemiyor."

'BU MAHALLEDE BİR İP UCU VAR'

"Artık bu olayı resmi olarak çözemezler" diyen baba Özdemir, şöyle devam etti: "Mahalleye ya simitçi sokacaklar, ya bohçacı sokacaklar, ya börekçi sokacaklar, farklı yöntemle girip bilgi almaya çalışacaklar. Bu vali, emniyet müdürü ve savcının çözebileceği bir konu. Bu mahallede bir ipucu var. Kızım ölü ya da diri bulunacak. Herkes kaybının canlı olmasını ister. Ben öldüğünü hiç düşünemiyorum. Ümidimiz halen yaşadığına dair. Emniyetin kayıplarla ilgili bir birimi var ama ellerinde herhangi bir ipucu olmadığı için onlarda tıkanıyor.”

'SÖZLEŞMİŞ GİBİ SOKAKTA BİR KİŞİ YOK'

Kızının nerede olduğunu bilip de susanlara seslenmek istediğini belirten baba Özdemir, şunları söyledi: “Bir hafta kendi çocukları gelmesin sonra yastığa başlarını koyup düşünsünler. Ben bu saatten sonra onları Allah’a havale ediyorum. Çocuğu olan anne baba çok iyi anlar. Onların da evladı varsa yastığa başlarını koydukları zaman düşünüp, kendileriyle Allah ile baş başa kalıp sorgusunu yaparlar. Bizim mahalle çok farklı. Yazın sabah kaldırıma otururlar gece 00.00’a kadar dururlar. Ama kızımın kaybolduğu cuma günü herkes sözleşmiş gibi sokakta bir kişi bile yok. Sinem şu anda 23 yaşına girecekti." (SAMSUN/DHA)