İzmir'de Newroz sonrası 3 kadın gözaltına alındı

Buca Evka-1 Kadın Kültür Evi Derneği Yöneticisi Hatice Çoruk, HDP il yöneticisi Gülseven Turgal ve Enise İlin, Gündoğdu Meydanı'ndan ayrıldığı sırada gözaltına alındılar. Gözaltına alınan kadınlar hastaneden darp raporu aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Buca Evka-1 Kadın Kültür Evi Derneği (BEKEV) Yöneticisi Hatice Çoruk, Newroz kutlamasının yapıldığı Gündoğdu Meydanı'ndan ayrıldığı sırada gözaltına alındı.

Arama noktasında gözaltı işlemi yapan polis, Çoruk’tan "çekim yaptığı gerekçesi ile" telefonunu istedi. “Buna yetkiniz yok” diyen Çoruk, “Polise mukavemet” suçlaması ile gözaltına alındı.

Çoruk ile birlikte HDP il yöneticisi Gülseven Turgal ve Enise İlin de gözaltına alındı. Kadınlar gözaltı sonrası götürüldükleri hastanede darp raporu aldılar.

Akşam saatlerine kadar Kantar Karakolu'nda tutulan üç kadın savcının talimatı ile mevcutlu olarak Adliyeye götürüldü. Ancak Savcı, “Parmak izi alınmamış, dosya eksik” diyerek Çoruk, Turgal ve İlin’i karakola geri gönderdi.

Avukatlar hem gözaltı işleminin hem de eksik işlem yapılarak bir gece nezarette tutulmalarının keyfi olduğunu belirterek darba ilişkin de suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Avukatlar, kronik hastalıkları bulunan Çoruk’un düzenli ilaç kullanması gerektiği bilgisini de verdi. (Kaynak: EVRENSEL)