Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı: 15 euro + KDV

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Boğazı üzerine inşaa edilecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücretini 15 euro + KDV (bugünkü kura göre 80 TL) olarak açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Köşkü'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım köprüye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Çanakkale Köprüsü'nün açıklığı 2023 metre olacak. Viyadüklerle toplandığı zaman 5 km’den fazla bir uzunluğa erişiyoruz. Buna ilaveten de 100 kilometrelik bir otoyol var.Bunun ağırlıklı kısmı Gelibolu’dan başlayıp Malkara’ya kadar devam eden, oradan da İstanbul’a uzanan bir otoyol.

İnşallah ihalesi gerçekleşecek ve yapımına da en kısa sürede başlanacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Yaklaşık 5 yıl ön görülüyor yapım süresi. Geçiş ücreti de 15 avro + KDV. Çanakkale geçilmez tarihte kaldı artık. Çanakkale her türlü geçilir. Denizden, havada, karadan… Köprüden geçiş süresi viyadük dahil 3 dakika olacak."

Çanakkale Köprüsü için araç geçiş garantisi verildiği ortaya çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz haftalarda çeşitli basın organlarında yetkili kişilere dayandırılarak bu sayı 30 bin ile 45 bin araç olarak duyuruldu.

Köprü tamamlandığında belirlenen sayıda araç geçmezse aradaki fark Hazine tarafından karşılanacak. (HABER MERKEZİ)

Çanakkale köprüsü en çok Vanlıya yarayacak!Çanakkale köprüsü en çok Vanlıya yarayacak!

Çanakkale Köprüsü Van ile Seul halkını birleştiriyor!Çanakkale Köprüsü Van ile Seul halkını birleştiriyor!